Intriga rungtynėse buvo gyva iki pat paskutinių minučių, tačiau lemiamomis akimirkomis nugalėtojo klausimą išsprendė taiklūs „Ryto“ tolimi metimai.

Po tritaškį likus minutei smeigė Andrew Goudelockas ir Arnas Butkevičius, iš po krepšio pasižymėjo Rokas Gustys ir vilniečiai pabėgo 9 taškais (89:80), o laiko išsigelbėti alytiškiams buvo per mažai.

Bendrai amerikiečiui A. Goudelockui tai buvo geriausios šio „Betsafe-LKL“ sezono rungtynės – staigusis sostinės klubo krepšininkas surinko 21 tašką, pridėjo 2 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, „Ryto“ pergalę Alytuje nulėmė ne individualūs pasirodymai, o komandinė kova dėl atšokusių kamuolių. Atkovotų kamuolių statistika byloja apie visišką vilniečių dominavimą – 43:23. „Rytas“ pasiekė ir šio sezono rekordą – komanda atkovojo 19 kamuolių po varžovų krepšiu.

Alytaus klubas netgi taikliau metė dvitaškius (55 proc. prieš 52 proc.) ir taikliau atakavo iš toli (40 proc. prieš 38 proc.), bet antrieji šansai, kuriuos turėjo Donaldo Kairio auklėtiniai, neleido alytiškiams pagalvoti apie pergalę tada, kai to reikėjo labiausiai – lemiamomis rungtynių akimirkomis.

Alytuje netrūko efektingų ir efektyvių asmeninių pasirodymų.

Štai lyg geriausiais savo laikais suspindęs Simas Jasaitis pelnė 17 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir pridėjo 2 rezultatyvius perdavimus, o beveik visus šiuos rodiklius jis susirinko per pirmuosius du kėlinius.

Taip pat Tomas Pačėsas, LKL lygoje žaidžiantis nuo 2017 metų, šioje dvikovoje pirmą kartą karjeroje pelnė tritaškį. Tą jaunasis dzūkų krepšininkas padarė įspūdingu stiliumi – metimo metu teisėjai užfiksavo ir Demetriuso Jacksono pražangą.

Geriausias savo rungtynes Lietuvoje sužaidė ir dzūkų komandos amerikietis Thomas Dziagwa, smeigęs keturis tolimus metimus ir surinkęs 12 taškų.

Rugsėjo mėnesio naudingiausias žaidėjas (MVP), „Ryto“ amerikietis D. Jacksonas į savo sąskaitą įsirašė dar vieną neblogą pasirodymą, surinkdamas 14 taškų, 3 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvių perdavimų rodiklius.

Dzūkija“: S. Jasaitis 17 , A. Jomantas, M. Jucikas, T. Dziagwa po 12, P. Marinelli 10, T. Rinkūnas 8, T. Pačėsas 5, K. Žemaitis 4.

Rytas“: A. Goudelockas 21, D. Jacksonas 14, A. Butkevičius 11 (8 atk.k.), M. Echodas 10, K. Kitsinas ir G. Radzevičius po 8, D. Bičkauskis ir L. Uleckas po 5, C. McCullough 4, M. Girdžiūnas ir R. Gustys po 2, A. Marčiulionis 0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)