Didžiąją susitikimo dalį iniciatyvą savo rankose laikę OLY krepšininkai porą kartą buvo įgiję ir dviženklę persvarą – 52:41 bei 58:47, tačiau ketvirtame kėlinyje įklimpo žalgiriečių gynybos pelkėje, net 5 minutes nepelnė taškų ir galiausiai puolė veidu į purvą.

Rungtynių herojumi tapo perpus už varžovų žvaigždę Vassilį Spanoulį jaunesnis 19-metis Rokas Jokubaitis, lemiamu metu pataikęs tiek dvitaškį su pražanga, tiek ir visas tris baudas, o iš viso surinkęs 12 taškų, 15 naudingumo balų ir pagerinęs kone pusę asmeninių kol kas dar trumpos savo karjeros Eurolygoje rekordų.

Tiesa, graikų spauda po nelauktai pasibaigusio mačo ne tiek giria jaunąjį žalgirietį, kiek plaka saviškius ir jų žaidimą paskutiniame ketvirtyje vadina tiesiog beviltišku.

„Olympiakos“ kontroliavo padėtį 34 minutes, bet pralaimėję ketvirtą kėlinį 9:21 buvo nugalėti šaltakraujiškai lemiamas dvi baudas sumetusio jaunuolio R. Jokubaičio. Per likusias 3,5 sekundės OLY net nesugebėjo atlikti metimo“, – savo publikacijoje „Tragiškoje Eurolygos premjeroje – netikėta nesėkmė“ pastebi esake.gr.

Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis rungtynėse su "Olympiakos"

„Negali tikėtis laimėti, kai per svarbiausią kėlinį sukrapštai tik 9 taškus. Ir negali nieko kaltinti, jei per paskutines 3,5 sek. net nepabandai atakuoti krepšio. Tai – dvi nerašytos krepšinio taisyklės, kurias sulaužęs „Olympiakos“ krito savo arenoje“, – konstatuoja www.sport24.gr.

„Komanda įstrigo kažkur tarp Spanoulio ir Slouko eros, tačiau šį kartą nematėme nei tikrojo Spanoulio, nei tikrojo Slouko. Atrodė, kad „Olympiakos“ vis dar žaidžia pasirengimo sezonui rungtynes – kaip rugsėjo mėnesį. Pralaimėta labai vidutinei Eurolygos komandai ir visas ikisezoninis optimizmas per trumpą laiką nuskriejo kartu su vėju“, – rungtynes įvertino Gazzetta.gr.

Dar griežčiau apie raudonai-baltų pasirodymą atsiliepia kitas portalas.

„Olympiakos“ turėjo pergalę kišenėje, bet atliko savižudybę. OLY žaidė su ugnimi, kol sudegė „Žalgirio“ akivaizdoje. R. Jokubaitis realizavo dvi baudas ir suraitė savo parašą ant didžiulės sensacijos. Paskutinėje atakoje kamuolys atsidūrė Kosto Slouko rankose, bet jose ir liko iki pat finalinės sirenos. George'o Bartzoko auklėtiniams pritrūko šalto proto“, – kritikos saviškiams negaili onsports.gr.

Apmaudą po dvikovos liejo ir „Olympiakos“ treneris.

„Tai – skaudus pralaimėjimas pirmose naujojo sezono rungtynėse. Ketvirtą kėlinį mes sužaidėme tikrai prastai: prametėme visus 8 tritaškius, o iš viso pataikėme tik 3 metimus iš 18. Taip pat suteikėme varžovams nemažai antrųjų šansų ir tuo pačiu pasitikėjimą.

Žaidžiant tokiame lygyje pirmaujant 11 taškų privalome užbaigti rungtynes protingai, o šį vakarą mes to nepadarėme. Tai – tik sezono pradžia ir mums reikia iš šios nesėkmės pasimokyti“, – kalbėjo G. Bartzokas.

Kitą penktadienį OLY laukia graikiškas derbis su Atėnų „Panathinaikos“, o „Žalgirio“ – pasimatymas su Maskvos srities „Chimki“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)