Eurolygos pirmojo turo rungtynes „Žalgiris“ išvykoje 68:67 laimėjo prieš Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus. Pergalingus taškus nuo baudų metimo linijos likus žaisti 3,5 sek. Pataikė 19-metis gynėjas R. Jokubaitis. Krepšininkas Vassilio Spanoulio pražangą išprovokavo pats atsikovojęs kamuolį po desperatiško ir tikslo nepasiekusio Mariaus Grigonio dvitaškio metimo.

„Nespėjau suvokti, kas čia įvyko. Bet svarbiausia, kad pasiekta pergalė išvykoje. Sezoną pradėti pergalingai labai šaunu. Aišku, reikės žiūrėti, kas buvo blogai – tikrai tai nebuvo pačios gražiausios rungtynės akiai.

Kiek kalbėjau su komandos vadovu, sakiau, kad tokios situacijos gyvenime dar neturėjau – kad du mano baudų metimai lemtų pergalę. Tokia situacija, dar Eurolygoje, pirmose rungtynėse... Rimtas išbandymas, bet nuo suolo jaučiau palaikymą. Visi sakė: „Tu gali“. Ranka nesudrebėjo“, – emocingai iš karto po rungtynių kalbėjo R. Jokubaitis.

Iš viso gynėjas per 15 min. pelnė 12 taškų (3/5 dvit., ½ trit., 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 efektyvumo balų. Jis smulkiai prisiminė lemiamu tapusį epizodą puolime.

„Jau mačiau, kad Marius nebežino ką daryti – buvo likusios kelios sekundės. Mačiau, kad Spanoulis mane pametė iš akiračio ir pagalvojau, kad reikia įkirsti į baudos aikštelę – gal sulauksiu perdavimo ar kažko panašaus. Pasisekė, kad kamuolys nelietė lanko, jį atkovojau. Kažkur, kažką – mečiau kamuolį į viršų. Žiūriu, aptemę akyse, o netrukus buvo sušvilpta pražanga“, – pasakojo krepšininkas.

Anot jo, gerai, kad pergalingais tapusius baudų metimus jis atliko po minutės pertraukėlės – per tą laiką pavyko atgauti kvapą ir nusiraminti.

„Gal po minutės pertraukėlės mesti ir lengviau – spėji nurimti. Žinoma, būčiau nepataikęs, dabar kalbėčiau kitaip. Tačiau geriau mesti po pertraukėlės – jau buvome susitarę ir dėl to, ką darysime toliau“, – tvirtino jis.

Rezultatyviausiu žalgiriečiu tapęs M. Grigonis per 32 min. pelnė 15 taškų (5/9 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir surinko 17 efektyvumo balų. Po mačo rūbinėje jis trumpai padėkojo pergalę išplėšusiam komandos draugui.

Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis rungtynėse su "Olympiakos"

„Smagu, kad „ištraukėme“, kad sėkmė buvo mūsų pusėje. Kovojome iki pabaigos, turėjome energijos – Rokas išgelbėjo mane ir laimėjome. Prieš „Lietkabelį“ prastai žaidėme, o šiandien energija jau buvo geresnė.

Ypač svarbu, kad laimėjome išvykoje. Bet tai tik vienas taškas. Judėsime toliau“, – lakoniškai kalbėjo gynėjas.

Trečiojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ varžovus jau buvo paleidęs į priekį 11 taškų skirtumu, tačiau nepasimetė ir sugebėjo atsitiesti, paskutinį ketvirtį laimėdamas 21:9.

„Pradėjome labai neblogai gintis, neleidome jų gynėjams kurti žaidimo. Aišku, daug kamuolių puolime neatkovojome, bet gerai, kad atsilikdami 11 taškų nepasimetėme. Gynyba laimėjo rungtynes. Apskritai 67 praleisti taškai palyginus su „Lietkabeliui“ pralaimėtomis rungtynėmis Kaune – geras rezultatas“, – reziumavo R. Jokubaitis.

Kitą penktadienį Eurolygos rungtynes išvykoje „Žalgiris“ žais su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)