36-erių metų 208 cm ūgio puolėjas, turintis ir žaidimo Eurolygoje patirties, profesionalo karjerą nusprendė baigti pavasarį, įsisiūbavus koronaviruso pandemijai. Gyventi su šeima jis pasiliko Nyderlanduose, kur buvo paskutinis jo karjeros klubas.

Širdies smūgis buvusį krepšininką ištiko rugsėjo 30-ąją, bėgimo treniruotės metu. Ligoninėje kroatui buvo sukelta dirbtinė koma.

Kaip praneša Kroatijos žiniasklaida, šiuo metu D. Pašaličiaus sveikatos būklė jau yra pagerėjusi, jis pabudęs iš komos.

Kad D. Pašaličius jaučiasi daug geriau, patvirtino buvęs jo komandos draugas, ilgametis Kroatijos rinktinės narys Krešimiras Lončaras. K. Lončaras dirba Vokietijoje, Viurcburgo „St. Oliver“ ekipos klubo sporto direktoriumi. Išgirdęs apie savo draugo nelaimę, jis iš karto atskubėjo į Nyderlandus ir buvo kartu su D. Pašaličiaus šeima sunkiomis jai valandomis.

Per savo karjerą D. Pašaličius yra žaidęs net 16-oje skirtingų ekipų. Eurolygoje jis rungtyniavo atstovaudamas Stambulo „Ulker“ ir Zagrebo „Cibona“ komandoms. 2010-2011 m. jis žaidė Mariupolio „Azovmaš“ komandoje Ukrainoje, kurios treneriais tą sezoną buvo ir Rolandas Jarutis, ir Gintaras Krapikas.

D. Pašaličius buvo vienas iš NBA klubo Los Andželo „Clippers“ tarptautinių skautų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)