Iki rungtynių Graikijoje dvi treniruotes dar pravesiantis „Žalgirio“ vairininkas patikino, jog dėl sekmadienį netikėtai patirto pirmojo sezono pralaimėjimo prieš Panevėžio „Lietkabelį“ jis papildomo spaudimo nejaučia.

„Man patiko, kaip komanda sureagavo po pralaimėjimo „Lietkabeliui“, tai buvo padaryta darbu treniruotėse. Iš šio pralaimėjimo galime išmokti to, kad neturėtume laikyti kamuolio viduryje. Mes per daug veržėmės per aikštelės vidurį.

Nejaučiame daugiau spaudimo nei užkrauname jo sau patys. Pralaimėti nėra gerai, tačiau man svarbiausia analizuoti, kodėl ir kaip tai atsitiko. Ištaisyti padarytas klaidas yra labai svarbu“, – kalbėjo M. Schilleris, netrukus įvardinęs pagrindines būsimųjų varžovų „Olympiakos“ stiprybes.

„Pirėjo komanda žaidžia labai fiziškai, jos žaidėjai yra stiprūs. Akcentuojame kovą dėl atšokusių kamuolių, nes jie išdėlioja aikštėje savo aukštaūgius kitaip nei mes. Jie stato savo aukštus žmones „pikenrolo“ viršuje, o tai leidžia jiems susikurti geras galimybes atkovoti kamuolius puolime“, – sakė treneris.

M. Schilleris pabrėžė, jog viena svarbiausių užduočių bus sustabdyti „Olympiakos“ žvaigždę Kostą Slouką.

„Prieš Slouką svarbiausia bus žaisti kietai ir nuolat keičiant dengiančius žaidėjus jį varginti. Būtent per Slouką vyksta didžioji dalis „Oly“ žaidimo ir mes esame tam pasiruošę“, – patikino M. Schilleris.

Strategas pranešė, jog į Pirėjų vyksta visi žalgiriečiai, išskyrus Mareką Blaževičių ir traumuotą Patricio Garino. Tiesa, treneris dėl argentiniečio reabilitacijos turėjo ir gerų naujienų.

„Tikimės, kad Garino jau galės grįžti į rikiuotę pirmoje spalio mėnesio pusėje. Į Pirėjų vežamės sau įprastą dvyliktuką, Marekas pasiliks Kaune“, – pranešė M. Schilleris.

Specialistas iš Austrijos pasisakė ir apie Tomą Dimšą, kuris šią savaitę pagal nuomos sutartį išvyko į Las Palmo „Gran Canaria“ ekipą.

„Tomas yra puikus žaidėjas ir mums jis patinka. Vis dėlto tokį sprendimą priimti reikėjo, nes turime labai daug gynėjų. Tai nebuvo sprendimas nukreiptas prieš Tomą. Komandoje tiesiog susiklostė tokia situacija ir mes turėjome kažką nuspręsti“, – dėstė M. Schilleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)