Per pirmąsias penkerias rungtynes 27-erių ispanas pataikė 15 iš 23 mestų tritaškių ir mano, kad Š. Jasikevičiaus taikomoje naujoje žaidimo sistemoje snaiperiai turi daugiau laisvės, nei ankstesniais metais.

Cory Higginsui ir Kyle'ui Kuricui negalint rungtyniauti, užsirekomenduoti Š. Jasikevičiaus akyse pavyko būtent A. Abrinesui, gaunančiam vis daugiau žaidimo laiko.

Sėkmingai kovojęs ikisezoninėse rungtynėse, jau pirmame prasidėjusio Ispanijos čempionato ture A. Abrinesas pasiekė savo naudingumo rekordą lygoje – 29 efektyvumo balai ir 22 pelnyti taškai. „Barcelona“ tame susitikime namie 89:86 įveikė Burgoso „San Pablo“ krepšininkus.

„Metikams naujoji sistema yra parankiausia. Dabartinė mano sportinė forma yra gera, pataikau beveik viską, ką metu ir jaučiuosi komfortabiliai“, – „Mundo Deportivo“ cituoja krepšininką, neslėpusį, kad karjeros NBA metais (2016-2019 m.) jis buvo kamuojamas depresijos ir nepasitikėjimo savomis jėgomis.

„Žinoma, suprantu, kad pasitaiko ir blogų dienų, tačiau jų galima bandyti išvengti nuosekliai dirbant, ką darau ir asmeniškai, ir kartu su komanda“, – tvirtino žaidėjas.

Anot A. Abrineso, naujojo komandos trenerio Š. Jasikevičiaus reiklumas pranoko tai, ką jis įsivaizdavo prieš lietuviui atvykstant į Barseloną.

„Su Šaru kartu esame žaidę vieną sezoną („Barcelonos“ gretose 2012-2013 m.). Pažįstame vienas kitą, atsiminimai buvo patys geriausi. Dar būdamas komandos draugu jis buvo griežtas, pastabus. Todėl normalu, kad toks išliko ir dabar. Taigi, žinojau ir įsivaizdavau, kad Šaras bus reiklus, tačiau iš tikrųjų negalvojau, kad toks... Nors, žiūrint iš kitos pusės, jis puikiai tvarkosi – žino, kada žaidėjui išsakyti kritiką, o kada – pagiriamuosius žodžius“, – pasakojo A. Abrinesas.

Anot snaiperio, nors ikisezoniniuose turnyruose trofėjų Barselonos ekipai iškovoti nepavyko – viskas dar prieš akis.

„Turime komandą, kuri gali kovoti dėl visų titulų. Su šia sudėtimi ir treneriu tikrai galime pretenduoti į visas aukščiausias vietas – neabejoju, kad sportinė forma ir bendra padėtis komandoje leis mums tai padaryti“, – pažymėjo jis.

Šią savaitę Ispanijos čempionate „Barcelona“ sužais dar dvejas rungtynes – ketvirtadienį išvykoje su Malagos „Unicaja“ ir sekmadienį namie su Bilbao „Reta Basket“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)