23-ejų vidurio puolėjas sekmadienį į Fuenlabrados „Montakit“ krepšį per 31 min. sumetė 27 taškus (9/11 dvitaškiai, 9/10 baudos), atkovojo 12 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus ir 5 kartus suklydo.

Jo naujoji ekipa laimėjo rungtynes rezultatu 101:82.

Pats 213 cm ūgio šiaulietis teigė tiesiog mėgavęsis dėl pandemijos primirštu krepšiniu.

„Buvo malonu vėl žaisti ir po tokios ilgos pertraukos mėgautis sportu, kurį taip mylime. Šis jausmas ir komandos pergalė man buvo labai svarbūs.

Turime gerą komandą, puikų trenerių štabą. Kiekvieną dieną vienas kitą raginame ir palaikome, ir tai buvo matyti rungtynių metu“, – komentavo L. Birutis.

Aukštaūgio galimybės pasirodyti pastaraisiais metais buvo gana apribotos.

2018 metais pakviestas į pagrindinę Kauno „Žalgirio“ komandą, jis iš pradžių prisėdo ant atsarginių suolo, o vėliau dėl kelio traumos liko toli užribyje.

Praėjusiame sezone paskolintas Prienų „Cbet“ ekipai L. Birutis pamažu atgavo žaidimo įgūdžius. Praėjusį vasarį „centras“ buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mėnesio žaidėju, tačiau vos spėjus įsibėgėti teko stabdyti dėl sezoną nutraukusio koronaviruso.

Liepą tapęs laisvuoju agentu, jis sukirto rankomis su Ispanijos klubu, kuriam atstovauja ir kitas lietuvis Laurynas Beliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)