„Barcelona“ sekmadienį pradės ACB lygos sezoną maču su Burgoso „San Pablo“ ekipa. Ir jau užgautomis ambicijomis – pasirengimo metu turtingiausia Eurolygoje laikomai komandai nepavyko laimėti nei Katalonijos, nei Ispanijos Supertaurės.

Bent jau A. Hanga teigia, jog nesėkmė dvikovoje dėl Supertaurės su Madrido „Real“ buvo panašiai skaudi kaip pralaimėjimas praėjusiame Ispanijos čempionato finale Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams.

„Būtų gerai nusiplauti šį pralaimėjimų antspaudą. Jaučiu, kad sezonui esame pasiruošę, tačiau mums jis bus siaubingai sudėtingas“, – sakė 31-erių puolėjas.

Anot jo, komandai nėra paprasta prisitaikyti prie permainų trenerių štabe. Mat pustrečių metų Barselonoje dirbusį S. Pešičių pakeitęs Š. Jasikevičius beveik viską keičia iš pagrindų.

„Šaro stilius visiškai kitoks. Jo treniravimo metodika – įvairesnė, psichologinis komandos paruošimas – taip pat skirtingas. Bet sunkiausia dėl to, jog privalome pamiršti žaidimo elementus, kuriuos vadovaujant S. Pešičiui buvome nugludinę iki automatizmo. Seniems įpročiams mūsų žaidime nebėra vietos. O turbūt didžiausia naujovė bus platesnė rotacija – jei S. Pešičius vienose rungtynėse remdavosi 7 ar 8 žaidėjais, Š. Jasikevičius jų ketina panaudoti daugiau“, – pasakojo A. Hanga.

Tiesa, S. Pešičiaus galimybes varijuoti sudėtimi apribojo ir „Barcos“ gynėjų grandį kamavusi traumų epidemija. Dėl to įžaisti kamuolį dalį sezono teko pačiam A. Hangai.

Visų ginklų kol kas neturi ir Š. Jasikevičius – traumas gydosi Cory Higginsas ir Kyle'as Kuricas.

Vis dėlto įžaidėjų dabar pakanka ir be A. Hangos – juk į Kataloniją su trenksmu atvyko Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) simbolis Nickas Calathesas.

„Kalbu savo nenaudai, bet jis yra europinės klasės, nepaprastai patyręs atakų organizatorius, didžiulis pastiprinimas komandai. Aš tik suteiksiu jam poilsio minučių, o taip pat žaisiu antroje ir trečioje pozicijose“, – savo naująjį vaidmenį apibūdino A. Hanga.

Jis taip pat nupasakojo, kaip tapo naujojo ekipos kapitono Pierre'o Oriolos pavaduotoju kartu su Nikola Mirotičiumi. Pasirodo, čia jokios reikšmės neturėjo nei Š. Jasikevičiaus, nei pačių žaidėjų žodis.

„Nereikia įsivaizduoti kažkokio slapto balsavimo – mūsų klube vadovybė paskiria kapitoną ir jo pavaduotojus. Man tapti vienu jų – didžiulis pripažinimas. Nors jis nebuvo netikėtas: pastaruosius trejus metus atidaviau savo širdį ir sielą šiai komandai“, – kalbėjo A. Hanga.

Praėjusiame Eurolygos sezone vengras per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 5,8 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Pirmajame naujo Eurolygos reguliaraus sezono ture „Barcelona“ spalio 1 d. susitiks su Maskvos CSKA (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)