Iš pradžių R. Kurtinaitis papasakojo, kaip viskas vyko, kai buvo nutraukti Rusijos čempionatas ir Eurolygos turnyras.

„Mėnesį laukėme ir galvojome, kad čempionatą tęsime. Treniravomės, visi buvome pasirengę žaisti toliau. Kai paskelbė, kad čempionatas baigėsi, važiavome namo. Kaip ir visose šalyse, manęs laukė 2 savaičių karantino, treneriai jį praleido pas mane sodyboje, tarp miškų, maistą mums vežė, palikdavo prie vartų. Laikėmės taisyklių, kurių pasaulis ir toliau laikosi. Dabar kai kurie nusiramino, bet apie virusą kol kas nedaug kas žinoma. Keista, tiek daug pasaulis išleidžia pinigų, tačiau viskas, kas žinoma dėl šio viruso, tai spiritas ir kaukės“, – kalbėjo „Chimki“ treneris.

Anot jo, kai komanda pradėjo rinktis vėl, buvo laikomąsi taisyklių, iš pradžių treniravosi žaidėjai po vieną, kelis.

„Pasirengimas buvo ne toks vykęs ir dėl įvairių dokumentų pildymo, vizų užsieniečiams. Dabar laikomės tų taisyklių, kurios yra. Laukiame, koks bus formatas, ką darysime, jei sezono metu kažkas susirgs, jei reikės komandai karantinuotis ar žaidėjams. Daug klausimų. Norėtųsi pradėti sezoną“, – tęsė treneris.

Lietuvis pasidžiaugė, kad su komanda neišvažiavo į Turkiją, kur „Gloria Cup“ turnyras dėl koronoviruso protrūkio taip ir nebuvo baigtas.

„Visi klubai dabar turi nepatogumų, bet mes esame pasiruošę, nors ir ne 100 proc. Pirmosios rungtynės laukia su Sankt Peterburgo „Zenit“, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Visos komandos nukentėjo, rėmėjai neturi tiek pinigų kiek anksčiau, bet aš esu patenkintas mūsų komandos sudėtimi, sustiprinome priekinę liniją tokiais žaidėjais kaip Jordanas Mickey ir Gregas Monroe. Tikrai nebūsime silpnesni nei praėjusiais metais. Ant popieriaus atrodome gražiai, o kaip bus aikštėje... Žinote, ne tiek svarbu žaidėjai, kiek kaip jie nori maksimaliai gerai žaisti. Juk būna, kad ir ne tiek gera komanda laimi dėl didesnio noro“.

Treniruoti vidutinius žaidėjus geriau – jie paklusnesni, bet žaisti su tokiais sunkiau, nes daug kur reikia priimti individualius sprendimus, kur svarbus krepšinio intelektas. Dabar turime daug žvaigždžių ir užduotis yra juos sulipinti į viena.
Rimas Kurtinaitis

Maskvos srities komandos strategas taip pat prisiminė, kad įprastai prieš naujojo sezono pradžią sužaisdavo po 9-11 kontrolinių rungtynių, tačiau šįmet dėl koronaviruso pandemijos pavyko susitarti dėl 5-6.

„Mums nepavyko atlikti tai, ko norėjome. Visas rungtynes žaidėme puse komanda – traumos, ligos, o kai kurie nežaidė dėl to, kad norėjome pasaugoti, neapkrauti. Išsprendėme tam tikrus dalykus, pažiūrėjome, koks ritmas, kaip greitai bėgame, toliau – ką mokame ar išmokome. Daugiau pozityvo nei negatyvo. Jei visi būsime aikštėje – būsime stiprūs, jei ne – reikės padirbėti kažkam už komandos draugus“, – kalbėjo jis.

R. Kurtinaitis sulaukė klausimo ir apie tai, ar kalbėjosi su ekipos lyderiu Aleksejumi Švedu: „Tai labai brangus žaidėjas ir komandos lyderis. Aleksejus liko klube, džiaugiuosi, kad mums pavyko susitarti. Jis vienas geriausių žaidėjų ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Tai svarbus žaidėjas, aplink kurį būrėme ir likusią komandą. Kol nepasirašėme su juo, su niekuo nesitarėme. Mums reikėjo kitas pozicijas koreguoti pagal pinigus. Normali strategija. Bendravau su juo, jis sakė, kad nori žaisti šioje komandoje, o aš sakiau, kad noriu jį matyti „Chimki“. Jo prioritetas – „Chimki“, džiaugiuosi, kad mes vėl trejus metus jį turėsime“.

Žurnalistai paklausė trenerį, ar galva nesisuka, kai komandoje žaidžia tiek žvaigždžių?

„Sunku, aišku sunku. Treniruoti vidutinius žaidėjus geriau – jie paklusnesni, bet žaisti su tokiais sunkiau, nes daug kur reikia priimti individualius sprendimus, kur svarbus krepšinio intelektas. Dabar turime daug žvaigždžių ir užduotis yra juos sulipinti į viena. Visi žino savo kainą, žino, ką gali, bet kažką turi aukoti. Kai žaidžiau Madrido „Real“ komandoje, ten buvo 12 geriausių Europos žaidėjų. Tapome Eurolygos čempionais. Ten aš galėjau žaisti tik Ispanijos čempionate. Taip pat ir čia – kažkas turės aukotis dėl komandos, o viskas priklausys nuo trenerio“, – sakė jis.

Žurnalistai transliacijos pabaigoje prisiminė R. Kurtinaičio 60 metų jubiliejų ir įteikė jam knygą „Legendiniai medžiotojai ir žvejai“. Kartu pridūrė, kad šioje knygoje R. Kurtinaičio pavardės dar nėra. „Nieko, gal atsiras antrajame tome“, – humoro jausmo neprarado lietuvis.

2020-2021 metų sezoną Eurolyga pradeda spalio 1-2 dienomis. Maskvos srities „Chimki“ pirmoji dvikova laukia spalio 2 dieną namie su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)