Vilniaus „Rytas“ paskutinėse kontrolinėse rungtynėse prieš naująjį sezoną antradienį savo aikštėje po permainingos kovos 67:75 (19:22, 12:19, 14:23, 22:11) nusileido Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

„Vaizdas ne visada buvo gražus. Keista situacija, nes žaidėme 13 žaidėjų, kai kas daugiau, kai kas mažiau. Trys žaidėjai šviežiai pasijungę ir derinių išmokti nespėjo, todėl jautėsi nesusipratimai, reikėjo žaisti trumpiausius derinius, paprasčiausius dalykus, – kalbėjo D. Kairys.

Vilniečių treneris gyrė rezultatyviausią „Ryto“ žaidėją Demetriusą Jacksoną: „Patiko jo lyderystė. Per pertrauką jis sakė, kad „susikietiname“, padarome „stopų“, pasiimame kamuolį, jis „užtrauks“ į priekį. Chaosas buvo mūsų naudai, nes mes žaidėme greičiau, tai mus įkvėpė ir leido pasivyti varžovus. Esu patenkintas D. Jacksonu“.

Anot stratego, aikštėje jautėsi neužtikrintumas, nes ne visi žaidėjai buvo savo pozicijose. „Užims laiko, kurio mums labai trūksta, bet kito kelio nėra. Turėsime išgvildenti tas situacijas“, – kalbėjo D. Kairys.

Treneris taip pat negailėjo gerų žodžių kitam „Ryto“ lyderiui Andrew Goudelockui: „Andrew – ypatingas žaidėjas, sugebantis susikurti metimą. Vos po trijų treniruočių 19 taškų į „Panathinaikos“ krepšį. Aišku, reikia, kad į sportinę į formą įeitų. Klaidų visi padarėme, būtų naivu tikėtis laimėti prieš tokią komandą suklydus 24 kartus. Reikės išmokti statyti ir geresnes užtvaras“.

Apie šviežiausią pirkinį Kristjaną Kitsingą vilniečių vedlys dar negalėjo daug pasakyti, bet tikisi, kad jis pakels komandos tritaškių pataikymo procentą ir kartu su kitais aukštaūgiais sukurs situacijas, kur uždirbs baudų metimus.

Rungtynėse su Atėnų klubu D. Kairys itin dažnai keitė žaidėjus, ar taip bus ir sezono metu?

„Darysime taip, kaip reikia. Mums šiandien reikėjo, matėsi, kad pavargstame, žaidėjams reikėjo tų keitimų. Ir toliau stengsimės žaisti greitai, ilgų minučių neturės nė vienas žaidėjas“, – kalbėjo jis.


Į klausimą, ar pasirengęs šeštadienį prasidėsiančiam naujam sezonui, D. Kairys šyptelėjo: „Reikės stipriai atraitoti rankoves ir atlikti per likusias treniruotes labai daug, kad pasiruoštume prieš gerą „Juventus“ komandą“.

„Rytui“ tai buvo penktosios ir paskutinės kontrolinės rungtynės prieš naująjį sezoną. Iki jų vilniečiai įveikė Kėdainių „Nevėžį“, Prienų „CBet“ ir Kamensko „Prometey“ ekipą iš Ukrainos ir nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams.

Naująjį LKL sezoną „Rytas“ pradeda rungtynėmis savoje arenoje šeštadienį su Utenos „Juventus“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)