Permainingose rungtynėse po pirmo kėlinio vilniečiai atsiliko 19:22, tačiau antrajame, Donaldui Kairiui ėmus itin aktyviai rotuoti žaidėjus ir išbandyti naujokus, „Panathinaikos“ ėmė tolti. Sužaidus 20 min. šeimininkai turėjo 10 taškų deficitą – 31:41.

Prasidėjus trečiam kėliniui „Rytas“ apskritai praleido varžovų spurtą 0:7 ir leido varžovams pabėgti – 31:48. Priartėti prie graikų per šį ketvirtį vilniečiams nepavyko – 45:64 po 30 min.

Visgi ketvirtą kėlinį jau vilniečiai pradėjo kur kas aktyviau ir, vedami Demetriuso Jacksono, greitai sumažino atsilikimą iki vienženklio (55:64), o likus kiek daugiau nei 3 min. iš varžovų persvaros teliko 5 taškai – 61:66.

Nors sostinės krepšininkai turėjo galimybių ir dar labiau priartėti prie varžovų, keletą kartų jiems pritrūko tikslumo – graikai sugebėjo atsilaikyti ir išsivežti pergalę.

Rezultatyviausias vilniečių gretose buvo D. Jacksonas, pelnęs 24 taškus (7/10 dvit. 3/6 trit.), atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydęs. Kitas ekipos amerikietis gynėjas Andrew Goudelockas (5/6 dvit., 3/4 trit.) surinko 19 taškų.

Tik šią savaitę „Ryto“ komandą papildę aukštaūgiai legionieriai šį kartą solidžiu žaidimu nepasižymėjo. Vos keletą minučių sužaidęs amerikietis Christopheris Mcculloughas buvo pakeistas, o estas Kristianas Kitsingas pataikė tik 1 metimą iš 5 ir per 16 min. prasižengė 5 kartus.

Apskritai klaidos, kurių „Rytas“ padarė 24, labiausiai ir kišo koją atkarpose, kuriose varžovai sugebėjo įgyti persvarą. „Panathinaikos“ savo ruožtu prarado 18 kamuolių.

Pažymėtina, kad kovą po lenta dėl atšokusių kamuolių vilniečiai laimėjo 43-28, tačiau prasčiau už svečius metė ir dvitaškius, ir tritaškius, ir baudas.


„Rytas“: Demetrius Jacksonas 24, Andrew Goudelockas 19, Rokas Gustys 8, Arnas Butkevičius 6, Augustas Marčiulionis 5, Gytis Radzevičius ir Kristianas Kitsingas po 2 taškus.

„Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 18 (3/7 trit.), Georgios Papagiannis 9, Georgios Kalaitzakis 7 taškai.

Tarp rungtynes arenoje stebėjusių žiūrovų buvo ir NBA ekipoje Indianos „Pacers“ rungtyniaujantis Domantas Sabonis su broliu Žygimantu.

„Rytui“ tai buvo penktosios ir paskutinės kontrolinės rungtynės prieš naująjį sezoną – šeštadienį namie LKL čempionatą vilniečiai pradės namų susitikimu su Utenos „Juventus“.

Iki šiol vilniečiai įveikė Kėdainių „Nevėžį“, Prienų „CBet“ ir Kamensko „Prometey“ ekipą iš Ukrainos, o paskutinėje dvikovoje nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams.

Ateinantį sezoną „Rytas“ žais FIBA Čempionų lygoje, o „Panathinaikos“ – Eurolygos turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)