„Tikrai geras įspūdis, – paklaustas, kaip sureagavo perskaitęs knygą apie save antradienį kalbėjo J. Valančiūnas. – L. Kunigėlis profesionalus šios srities atstovas, padarė gerą darbą rinkdamas visą medžiagą. Ar man buvo sunku atsiverti? Kad nedaug atsivėriau, daugiau pasakojo mano aplinkos ratas – tėvai, šeima. Mano indėlio ten buvo ne per daugiausiai“.

Paklaustas apie 2019-2020 metų sezoną JV apgailestavo, kad „Grizzlies“ jį pabaigė anksčiau nei galėjo: „Daug nusivylimo. Iš pradžių tvirtai buvome 8-oje vietoje. Traumos, spragos, jauna komanda? Galima ieškoti pasiteisinimų, bet neieškome. Yra kitas sezonas, esame jauna komanda ir mums reikia žiūrėti į priekį. O dėl kito sezono kol kas sunku spėlioti, daug minčių nuo burbulo iki fanų laukimo arenose. Reikia baigti šį sezoną ir tuomet laukti sprendimų“.

Kalbėdamas apie Memfio ekipos galimybes, krepšininkas neabejojo, kad „lubų“ jai nėra, tik reikia daug darbo ir tobulėti.

„O mūsų jaunimas išties daug dirba, nori būti geriausias, jaunas treneris taip pat įdeda daug darbo. Kad būtume ne tik atkrintamosiose varžybose, bet žengtume ir dar toliau, reikia nemažai pridėti“, – kalbėjo jis.

Labiausiai J. Valančiūnas nenorėtų tokio „burbulo“ formato, kaip kad buvo šį sezoną, kai teko karantinuotis ir leisti laiką be šeimos.

„Bet turime atidirbti, tai mūsų darbo dalis, mėgstamo darbo dalis. Reikia su tuo susitaikyti. Šiais laikais niekas neturi idealios situacijos. Džiugu, kad pabaigėme sezoną saugiai. Sunkiausia tikriausiai būti toje nežinomybėje, kai nežinai, kaip planuotis. Pavyzdžiui, būtų gerai padirbėti su treneriais, bet jiems neleidžiama išvykti iš JAV. Neaišku, kada bus kitas sezonas, bet išvykti turėčiau prieš treniruočių stovyklą“, – dalinosi mintimis JV.

Kol NBA aiškėja stipriausių komandų ketvertas, „Grizzlies“ vidurio puolėjas nesiima prognozuoti, kas taps naujaisiais čempionais.

„Žaidimas tame Orlando „burbule“ ir be fanų duoda savo. O kur dar 5 mėnesių pertrauka, pasikeitimai komandose. Savo favoritų neturiu“, – sakė jis.

Kol už Atlanto sklando nežinomybė dėl kito sezono, J. Valančiūnas linkęs atsipalaiduoti ir atostogauti Lietuvoje: „Idealiausia būtų paplūdimyje, bet orai prastėja. Tikrai apsilankysiu LKL rungtynėse, nes turiu čia žaidžiančių draugų. Dabar – laikas sau“.

Vaikų paklaustas, kaip tapti Jonu Valančiūnu, krepšininkas pakvietė nesivaikyti svetimos svajonės. „Pirmiausiai tapkite savimi. Darbas yra viskas, o charakteris ir talentas padės eiti savo keliu“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)