2019-2020 m. LKL čempionatas kovo mėnesį baigėsi sulig koronaviruso pandemijos įsismarkavimu. Susiklosčius ekstremaliai situacijai, lygos vadovybė ėmėsi drastiškų veiksmų – čempionatą nutraukė, o nugalėtoju paskelbė tuomet turnyro lentelėje užtikrintai pirmavusį Kauno „Žalgirį“.

Nuo šių įvykių praėjus daugiau nei pusmečiui krepšinis vėl grįžta į Lietuvos arenas – savaitgalį LKL pradės 2020-2021 m. sezoną, kuriame tradiciškai kausis 10 komandų – „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Kėdainių „Nevėžis“, „Šiauliai“, Prienų „Cbet“ ir Alytaus „Dzūkija“.

„Čempionatas vyks bet kuriuo atveju, mes tam pasirengę. Manau, kad pernai nutraukdami sezoną pasielgėme teisingai, nors sprendimas ir buvo labai sunkus. O dabar turnyrą pradėsime pagal tas taisykles, kokias turime.

Startuosime su žiūrovais, tačiau esame nusimatę ir atsarginius planus. Jeigu koronavirusas vėl išplistų, viena iš opcijų – vėliau rungtynes organizuoti be žiūrovų. O jeigu atsirastų labai dideli židiniai, gali būti, kad tektų daryti išvažiuojamuosius turus. T.y., koreguoti tvarkaraštį ir varžybas vykdyti tarkim Klaipėdoje ar kuriame nors kitame mieste, – pirmadienį kalbėjo lygos prezidentas Remigijus Milašius. – Metai gali būti sudėtingi, bet krepšinis tikrai vyks. Sezoną planuojame užbaigti birželį.“

Čempionu pavasarį paskelbtas „Žalgiris“ pirmąsias naujo sezono rungtynes sekmadienį namų arenoje žais su „Šiauliais“. Būtent tada „Žalgiriui“ simboliškai bus įteikta nugalėtojų taurė, krepšininkai bus apdovanoti ir čempionų žiedais, kurie šiuo metu vis dar yra kaldinami.

„Nors kai kurie „Žalgirio“ nariai ir išvyko dirbti į Barseloną, pasistengsime, kad žiedai pasiektų visus. Jį gaus ir Darius Maskoliūnas, kuris manęs labai aktyviai klausinėjo, kada jį bus galima pasiimti – jis man ir plente, automobiliu važiuodamas iš paskos, pypino ir teiravosi: kur mano žiedas“, – juokėsi R. Milašius.

Simbolinėmis taurėmis per namų rungtynes bus apdovanotos ir dėl nutraukto sezono prizininkėmis paskelbtos ekipos. Šeštadienį per Vilniuje vyksiantį susitikimą su Utenos „Juventus“ lyga pagerbs sidabro laimėtoją „Rytą“, sekmadienį Panevėžyje per akistatą su Prienų krepšininkais taurė bus įteikta bronzininkui Panevėžio „Lietkabeliui“. Tiesa, piniginių apdovanojimų komandos šį kartą negaus – nutraukiant sezoną buvo priimtas sprendimas finansinių prizų nedalinti.

Piniginės paskatos iš lygos komandos vėl galės tikėtis tik pavasarį – pasibaigus sezonui klubai išsidalins 300 tūkst. eurų prizinį fondą, kuris išlieka nepakitęs.

Čempione tapusiam klubui atiteks 75 tūkst., antrosios vietos laimėtojams – 60 tūkst., trečiosios – 45 tūkst., ketvirtosios – 30 tūkst. eurų. 5-6 vietas užėmusios komandos pasidalins po 21 tūkst., 7-8 – po 15 tūkst., o 9-10 – po 9 tūkst. eurų.

„Iš esmės esame patenkinti tuo, kur esame dabar. Pavasarį buvo daug įtampos, nerimo, visų nuotaikos tokios, kad klubų biudžetai mažės 30-50 proc. Taip, kai kuriems klubams tai atsiliepė, bet svarbiausia – visi jie išliko. Ir atliekant licencijavimą matėsi, kad klubai biudžetus bando išlaikyti ankstesniame lygyje. Tai padėjo padaryti ir faktas, kad krito žaidėjų kainos“, – dėstė R. Milašius.

Pačios pirmos LKL sezono rungtynės vyks penktadienį. 19 val. „Švyturio“ arenoje „Neptūnas“ priims „Dzūkijos“ krepšininkus.

Visas LKL sezono rungtynes transliuos Delfi interneto portalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)