Savaitgalį Tenerifėje vykusiose Ispanijos Supertaurės varžybose „Barcelonai“ iškovoti titulo nepavyko. Turnyro finale Š. Jasikevičiaus treniruojama Katalonijos ekipa turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą – 67:72.

Nors buvo manoma, kad į „Barceloną“ iš Kauno „Žalgirio“ persikėlęs 44-erių lietuvis naujoje darbovietėje bandys būti santūresnis, rungtynių sūkuryje emocijos vis tiek ima viršų.

Ispanijos televizija „Movistar“ netgi sumontavo trumpą vaizdo klipuką su „lietuvišku vulkanu“ pavadinto Š. Jasikevčiaus reakcijų į įvykius aikštėje rinkiniu. Čia – ir energingas gestikuliavimas, ir pasipiktinimo grimasos ir paraginimai auklėtiniams po sėkmingų epizodų.


Tiesa, itin emocingas lietuvio vadovavimo komandai stilius kai kuriuos verčia gūžčioti pečiais. Pavyzdžiui, sekmadienį aprašinėdamas rungtynes su „Real“, ispanų portalas Marca pažymėjo, kad lietuvis emocijas kontroliavo sunkiai ir kai kuriais momentais „galbūt pervaidindavo“. Emocijos sproginėjo nuo pat rungtynių pradžios, o į tai Marca sureagavo pastebėdama, kad „3 rungtynių minutę būti šitokiu nėra gerai.“

Pats lietuvis po mačo situacijos dėl pralaimėjimo nedramatizavo ir tvirtino matantis auklėtinių tobulėjimą.

„Tai buvo labai sunkus pralaimėjimas rungtynėse, kurių baigtį lėmė mažos detalės. Tačiau esu patenkintas, kaip komanda patobulėjo per paskutines savaites, nors fiziškai dar reikia sustiprėti ir labiau suprasti sistemą.

Svarbias rungtynes galima laimėti per mažas detales. Raktas į pergalę – tai įsisavinti“, – komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)