2019 metais į tėvynę dirbti sugrįžęs Italijos krepšinio profesorius buvo pasitiktas kaip gelbėtojas – jam patikėta absoliuti valdžia mėginant išjudinti brangiai atsieinantį, bet dividendų neduodantį „dizainerių“ projektą.

Pirmą sezoną sunkiai sekėsi ir E. Messinai, tačiau gavęs progą nuo pradžių komplektuoti ekipos sudėtį, 60-metis „Olimpia“ treneris ir krepšinio operacijų prezidentas pasitelkė tiek savo išmintį, tiek gilią klubo piniginę.

Palikti Milaną kartu su lietuviu Artūru Gudaičiu teko Nemanja Nedovičiui, Christianui Burnsui, Amedeo Della Valle, Keiferiui Sykesui, Mackui Shelvinui, Drew Crawfordui. Galiausiai – ir paskutinę akimirką pasitelktam Luisui Scolai.

Vis dėlto pirkiniai buvo skambesni. „Olimpia“ drauge su buvusiu žalgiriečiu Zachu LeDay sustiprino Kyle'as Hinesas, Luigi Datome, Malcolmas Delaney, Shavonas Shieldsas. Ir, žinoma, Kevinas Punteris, sekmadienį į „Žalgirio“ krepšį paleidęs 6 tritaškius ir surinkęs 26 taškus.

Italijos klubas priešsezoninio Eurolygos turnyro finale įveikė šeimininkus 88:70, nors vertėsi be čiurną susižeidusio Kalebo Tarczewskio.

„Mums tai buvo labai deras turnyras, pridėjęs pasitikėjimo savimi. Supratome, kad turime pakankamai gerų įrankių, kuriais galima sukonstruoti gerą komandą“, – teigė E. Messina.

Pasirengimo cikle skinamos skambios pergalės kelia „Olimpia“ akcijas laukiant Eurolygos starto, ir tai supranta pats treneris.

„Man labai baisu, – paklaustas apie auklėtinių demonstruojamą sportinę formą, šypsojosi italas. – Ši komanda tinkamu nusiteikimu pasižymi nuo pačios pirmos dienos, kai susirinkome ruoštis sezonui. Gerai žaidėme Supertaurės turnyre, manau, Kaune dar kilstelėjome savo lygį.

Žinoma, galutinę sėkmę lems tai, kaip reaguosime atėjus sunkiems laikams, o tokių neišvengia nė viena komanda. Bet mes sudėtyje turime ne tik gerus žaidėjus, bet ir gerus žmones. O būtent to paprastai ir reikia. Patys tai puikiai žinote, nes „Žalgiris“ būtent tuo visada ir pasižymi.“

Nors kauniečių pastarųjų metų pergalių architekto Šarūno Jasikevičiaus komandoje nebėra, E. Messina teigia manantis, kad atėjus M. Schilleriui pasikeitė tik „Žalgirio“ žaidimas, bet ne sėkmės trajektorija.

„Dabar žalgiriečiai dažniau atakuoja iš tolimų distancijų ir bando žaisti greičiau nei vadovaujant Šarui. Manau, žaidėjams dėl šiek tiek kitokios filosofijos yra tik įdomiau.

Šis treneris gerai pasirodė visur, kur dirbo anksčiau. Esu tikras, kad jam treniruojant žaidėjai tobulės. Juk kasmet „Žalgiriui“ būdavo taip pat – pradeda su nauja sudėtimi, o po dviejų ar trijų mėnesių jau nugali visus iš eilės. Manau, šiemet bus lygiai tas pats“, – dėstė E. Messina.

Primename, kad šeštadienį varžybų Kaune pusfinaliuose „Žalgiris“ 81:74 įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o „Olimpia“ 79:57 pranoko Berlyno ALBA (Vokietija).

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį graikai taškų lenktynėse aplenkė vokiečius ir laimėjo po pratęsimo rezultatu 110:102.

Dar vienas Eurolygos priešsezoninis turnyras ateinatį antradienį ir trečiadienį bus surengtas Valensijoje (Ispanija), jame kartu su šeimininke „Valencia“ dalyvaus Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)