Sekmadienį „Žalgirio“ arenos šeimininkai pirmus du kėlinius neturėjo ko priešpastatyti Milano „Olimpia“ ir 20 min. atkarpą pralaimėjo 23:46.

Po pertraukos vaizdas aikštėje jau buvo kitoks, ir antroje dvikovos dalyje žalgiriečiai buvo pranašesni 47:42. Bendras finalo rezultatas – 70:88 svečių iš Italijos naudai.

„Milano ekipa žaidė labai gerai, puikiai pataikė. Turime toliau dirbti, pavyzdžiui, mokantis pulti prieš gynybą keičiantis dengiamaisiais. Iki šiol tam neturėjome laiko. Bendrai mums tai buvo svarbios rungtynės ruošiantis sezonui. Žaidėme su komanda, kuri nori laimėti Eurolygą, buvo įdomu“, – vertino 9 taškus pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne.

„Reikės analizuoti, mokytis. Yra daug momentų apmąstymui. Ankstesnėse draugiškose rungtynėse viskas gerai sekėsi, pataikėme puikiu procentu. O čia susidūrėme su kietesne gynyba. Visi keitėsi dengiamaisiais, o mes tokiai gynybai nesiruošėme. Bus puiki pamoka ateičiai“, – antrino 2 iš 3 tolimų metimų pataikęs ir 10 taškų surinkęs gynėjas Artūras Milaknis.

Komandos senbuvis pridūrė, jog vis dėlto „Žalgiriui“ derėtų labiau rūpintis savo paties gynybos organizavimu.

„Trūksta susikalbėjimo, komunikacijos, atletiškumo. Puolime visada rasime variantų, kadangi turime gerą, talentingą komandą. Tik vieną dieną pataikai, kitą – jau ne. Tuomet reikia kliautis gynyba, kurią turime smarkiai tobulinti“, – įsitikinęs 34-erių snaiperis.

Tuo metu J. Lauvergne nėra pernelyg savikritiškas ir mano, kad ruošdamiesi sezonui Lietuvos čempionai jau nuveikė nemažai.

„Manau, mums sekasi visai neblogai, yra daug pozityvių dalykų. Prieš Eurolygos startą sužaisime trejas rungtynes LKL, taigi, dar turime laiko. Manau, tobulėjame greitai, esu tikras, kad pirmame Eurolygos ture būsime geresni“, – optimistiškai nusiteikęs prancūzas.

Primename, kad šeštadienį varžybų Kaune pusfinaliuose „Žalgiris“ 81:74 įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o „Olimpia“ 79:57 pranoko Berlyno ALBA (Vokietija).

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį graikai taškų lenktynėse aplenkė vokiečius ir laimėjo po pratęsimo rezultatu 110:102.

Dar vienas Eurolygos priešsezoninis turnyras ateinatį antradienį ir trečiadienį bus surengtas Valensijoje (Ispanija), jame kartu su šeimininke „Valencia“ dalyvaus Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)