Dėl pirmojo sezono trofėjaus kovojusi Š. Jasikevičiaus kariauna finale 67:72 (14:18, 18:13, 17:19, 18:22) apmaudžiai turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą.

Pablo Laso auklėtiniai supertaurę laimėjo trečius metus iš eilės.

MVP titulą atsiėmė „Real“ lyderis Facundo Campazzo, finale per 34 minutes pelnęs 21 tašką, atkovojęs 4 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Nikola Mirotičius, kuris per 29 minutes į varžovų krepšį įmetė 22 taškus bei sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

Permainingose rungtynėse likus žaisti 4 minutes Š. Jasikevičiui buvo skirta techninė pražanga, o ja pasinaudojusi „Real“ ekipa įgijo 5 taškų pranašumą 63:58, tačiau „Barca“ greitai išlygino rezultatą 63:63.

Prasidėjus paskutinei minutei rezultatas vis dar buvo lygus (67:67), bet likus žaisti 27 sekundes F. Campazzo pataikė itin sudėtingą dvitaškį ir išvedė „Karališkąjį“ klubą į priekį 69:67.

Lemiamos atakos metu Adamas Hanga neįveikė Rudy Fernandezo gynybos ir prarado kamuolį, o F. Campazzo pataikė vieną baudos metimą iš dviejų (70:67).

Tuomet katalonų sirgalius dar kartą nuvylė A. Hanga, kuris galėjo išplėšti pratęsimą, bet iš toli metė pro šalį, o sostinės ekipos pergalę įtvirtino du R. Fernandezo baudų metimai.

„Real“: Facundo Campazzo 21, Alberto Abalde 13, Gabrielis Deckas 11, Sergio Llullas 8.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 22, Brandonas Daviesas 12 (8 atk. kam.), Nickas Calathes 11, Alexas Abrinesas 8.

Šarūnas Jasikevičius (Barcelona Twitter paskyros nuotr.)

Prieš savaitę Barselonos komanda pralaimėjo ir Katalonijos taurės finalą.

Rugsėjo 20-ąją Š. Jasikevičiaus auklėtiniai rungtynėmis su „Burgos“ pradės pasirodymą ACB čempionate.

Komandos startas Eurolygoje numatytas spalio 1-ąją maču su Maskvos CSKA.

Pergalingu tapęs F. Campazzo metimas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)