Nuo „Žalgirio“ klaidų sekmadienį du kėlinius tvino Nemunas, negana to, kauniečiai prastai gynėsi, prastai atakavo iš toli, ne kartą prametė net iš po krepšio.

„Olimpia“, atvirkščiai, lengvai provokavo varžovų klaidas ir pati iš trijų taškų zonos uoliai laidė artilerijos sviedinius į „Žalgirio“ krepšį.

Per pirmą ketvirtį Lietuvos čempionai padarė daugiau klaidų nei surinko naudingumo balų – atitinkamai 6 ir 5.

M. Schillerio auklėtinių dovanėlės kiek užliūliavo pirmą dvikovos dalį 46:23 laimėjusius svečius iš Italijos, ir po pertraukos Kauno ekipa ėmė mažinti atsilikimą. Bet kuomet 33-ią min. priartėjo iki 10 taškų (55:65), atgal vėl bloškė Kevinas Punteris.

„Olimpia“ naujokas iš JAV pataikė tris tritaškius iš eilės, įskaitant metimą paskutinę atakos sekundę, ir nutraukė žalgiriečių spurtą. Iš viso atakuojantis gynėjas surinko 26 taškus (6/9 tritaškių).

„Varžovai turi labai „gilią“ sudėtį, labai kokybišką visose pozicijose. Šioje komandoje visi nuo pirmos iki ketvirtos pozicijos yra geri metimai, ir šiandien tai pajutome savo kailiu. Gerai, kad šiandien gavome tokią pamoką, nes dar žaisime su jais“, – komentavo M. Schilleris.

Austras nebarė savo žaidėjų dėl šiurkščių klaidų mačo pradžioje, vietoje to darsyk pagyrė svečius.

„Didžiausia mūsų problema pirmoje rungtynių dalyje buvo puolimas: patys negalėjome pataikyti, o varžovai sumesdavo beveik viską. Tarsi bėgtume nuo cunamio.

Paskui prisitaikėme prie „Olimpia“ gynybos keičiantis dengiamaisiais. „Išplėtėme“ aikštę, žaisdami du prieš du nustojome vien tik ieškoti po krepšiu kertančių aukštaūgių, dažniau numesdavome kamuolį į šoną, daugiau jį judinome. Didelį postūmį davė atsarginiai. Esu patenkintas, kaip vaikinai reagavo į įvykius, kaip kovėsi – antrą rungtynių pusę laimėjome“, – vertino 38-erių specialistas.

Tiesa, ne visiems žalgiriečiams pavyko įsibėgėti ir sureguliuoti taikiklius. Nigelis Hayesas, nors ir surinko 7 taškus, prametė visus 6 tritaškius. Bet M. Schilleris jį paragino nesustoti.

„Nežinau tikslių procentų, tačiau Nigelis labai gerai pataikė visose ankstesnėse draugiškose rungtynėse. Mūsų filosofija paprasta: jei yra gera proga, mesti reikia. Jis turi ir toliau daryti tą patį“, – pažymėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Dvikovai jis registravo tą patį dvyliktuką kaip ir šeštadienio pusfinalyje. Užribyje kartu su po traumos kelį dar stiprinančiu Patricio Garino liko Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas.

M. Schilleris pakartojo, jog tai dar nereiškia, kad vienam ar keliems iš šių krepšininkų gali nelikti vietos komandoje prasidėjus oficialiam sezonui. Austras teigė ketinantis naudoti šiek tiek platesnę rotaciją nei būdavo įprasta ekipą treniruojant Šarūnui Jasikevičiui.

„Mums visiškai patinka turima sudėtis, ją dar papildys P. Garino, reikia tik jo neskubinti. Pernai Eurolygoje „Žalgirio“ rotacijoje būdavo 9-10 žaidėjų, kaip matėte, aš šiame turnyre abejose rungtynėse panaudojau 11. LKL anksčiau žaisdavo visas dvyliktukas, dabar turėtų būti labai panašiai“, – svarstė M. Schilleris.

Paklaustas, ką naujo pats sužinojo kontrolinio Eurolygos turnyro metu, jis teigė vis dar bandantis priprasti prie nedidelių taisyklių skirtumų lyginant su FIBA varžybomis, pavyzdžiui, minutės pertraukėlių skaičiaus.

Treneris taip pat pabrėžė susidaręs aiškesnį vaizdą apie komandos galimybes.

„Žaidžiant prieš tokias komandas, galima įvertinti, kur yra jie ir kur esame mes. Komandai svarbu tai išsiaiškinti, toks visuomet ir būna priešsezoninio periodo tikslas. Dabar turėsime dar savaitę treniruočių ir jau pradėsime reguliarų sezoną.

Kai tik čia atvykau, daug kas man buvo nauja, iki tol nebuvau dirbęs Eurolygoje, nors ją ir stebėdavau. Bet reikėjo prisileisti pačiam. Dabar esu ramus, nes spėjau pajausti atmosferą rūbinėje, žaidėjus. Toliau aiškinsimės, ką galime naudoti iš taktinio arsenalo“, – kalbėjo M. Schilleris.

Kauniečiams tai buvo pirmoji nesėkmė kontroliniuose susitikimuose po keturių pergalių iš eilės.

Sekmadienį pirmą kartą prieš buvusius komandos draugus stojo praėjusį sezoną „Žalgiryje“ praleidęs Milano klubo naujokas Zachas LeDay. Vidurio puolėjas iš JAV pelnė 8 taškus.

Primename, kad šeštadienį varžybų Kaune pusfinaliuose „Žalgiris“ 81:74 įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o „Olimpia“ 79:57 pranoko Berlyno ALBA (Vokietija).

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį graikai taškų lenktynėse aplenkė vokiečius ir laimėjo po pratęsimo rezultatu 110:102.

Dar vienas Eurolygos priešsezoninis turnyras ateinatį antradienį ir trečiadienį bus surengtas Valensijoje (Ispanija), jame kartu su šeimininke „Valencia“ dalyvaus Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)