Solidžią gynybą pademonstravusi Šarūno Jasikevičiaus kariauna Supertaurės turnyro pusfinalyje triumfavo 72:68 (22:14, 13:14, 25:17, 12:23).

R. Giedraitis pralaimėtojams per 31 minutę pelnė 12 taškų (3/4 dvit., 2/5 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Nugalėtojus į priekį vedė 5 tritaškius iš 7 pataikęs bei 19 taškų surinkęs Alexas Abrinesas. 13 taškų pridėjo Nikola Mirotičius, 10 – Brandonas Daviesas.

„Barcelona“ sekmadienį finale dėl Supertaurės kovos su Madrido „Real“ ekipa, kuri antrajame pusfinalyje 92:79 eliminavo Tenerifės „Iberostar“.

Pirmoje mačo pusėje baskai itin prastai atakavo iš toli, o jų snaiperius sustabdę katalonai dar pirmajame kėlinyje atsiplėšė bei kontroliavo žaidimą iki lemiamo ketvirčio.

Po trijų kėlinių Š. Jasikevičiaus auklėtiniai dar pirmavo 60:45, tačiau Vitorijos ekipa kilo į šturmą ir spurtavo 16:5. Po R. Giedraičio tritaškio klubus skyrė tik 4 taškai (61:65).

Lemiamu metu komandos žaidė taškas į tašką, o prasidėjus paskutinei minutei „Baskonia“ prisivijo 68:71 ir turėjo kamuolį savo rankose.

Vis dėlto likus žaisti 25 sekundes Brandonas Daviesas blokavo Pierria Henry metimą, o „Barcos“ pergalę įtvirtino Thomaso Heurtelio baudos metimas.


Tadas Sedekerskis mačui registruotas nebuvo.

„Barcelona“: Alexas Abrinesas 19, Nikola Mirotičius 13, Brandonas Daviesas 10, Adamas Hanga 9.

„Baskonia“: Alecas Petersas ir Luca Vildoza po 14, Rokas Giedraitis 12, Pierria Henry 8 (5 rez. perd.).

Kitą sekmadienį „Barcelona“ startuos ir ACB čempionate. Pirmajame ture laukia „Burgos“ klubo iššūkis.

Katalonų startas Eurolygoje numatytas spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)