Šiemet gana kukliai sukomplektuotai graikų ekipai „Žalgirio“ arenos šeimininkai nesuteikė didesnių vilčių, nors ir nebuvo atitrūkę visiškai saugia persvara.

Tik trečio kėlinio pabaigoje skirtumas buvo išaugęs iki 13 taškų.

Kauniečiams nesutrukdė tai, jog iš toli jie atakavo vos 23 proc. tikslumu (5/22) – kitaip nei ankstesnėse kontrolinėse rungtynėse, ekipa vertė taškus iš baudos aikštelės.

„Visų pirma, gerai kovojome dėl atšokusių kamuolių, tai buvo vienas labiausiai rūpėjusių momentų prieš šį mačą. Antra, daug neklydome, ne taip, kaip ankstesnėse rungtynėse. Trečia, prastai pataikydami iš toli vis tiek surinkome daugiau nei 80 taškų“, – komentavo M. Schilleris.

Efektingiausias aikštėje buvo kaip įprasta įžūliai su priešininkų gynyba nesiskaitęs Rokas Jokubaitis, surinkęs 16 taškų.

Treneris neslėpė, jog viena jo misijų „Žalgiryje“ – 19-metį įžaidėją paversti Eurolygos žvaigžde.

„Manau, jis sužaidė geras rungtynes abiejose aikštės pusėse. Rokas yra šio klubo augintinis, juo reikia ir toliau rūpintis, padėti tobulėti. Tai bus vienas mano darbų, kurį pasistengsiu kuo geriau atlikti“, – sakė M. Schilleris.

O „mesjė efektyviuoju“ šeštadienį tapo Joffrey Lauvergne – vidurio puolėjui iš Prancūzijos pakako 14 min. ant parketo, kad fiksuotų dvigubą dublį. Iš viso kauniečių naujokas per 21 min. pelnė 15 taškų ir atkovojo 13 kamuolių.

Beje, jis taip pat pasistengė vienas pats užpildyti gražiausių mačo epizodų rinkinį, net tris kartus įkrovęs kamuolį į krepšį po Thomaso Walkupo perdavimų „žemė-oras“.

Kartu su prancūzu mačą starto penkete pradėjo dar vienas naujas veidas – amerikietis Steve'as Vasturia, pelnęs 4 taškus, atkovojęs tiek pat kamuolių, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmęs 2 kamuolius.

„Nemanja Nedovičius, kurį jis dengė, surinko savo taškų, bet Steve'as vis tiek neblogai padirbėjo. Jis yra labai geras trenerių duotų užduočių atlikėjas, kuriam nereikia nuolat laikyti kamuolio rankose, kad būtų naudingas. Šiaip jau nepervertinu „plius-minus“ rodiklio, nes jis kartais būna apgaulingas, bet Steve'o skaičiai visada būna geri“, – pažymėjo austras.

Kartu su dviem naujokais nuo pirmojo ginčo kamuolio rungtyniavo Th. Walkupas, Marius Grigonis ir Nigelis Hayesas. Tokiu pačiu starto penketu „Žalgiris“ iki šiol pradėjo visas savo kontrolines rungtynes, ir tai – didelis kontrastas lyginant su nuolatinius pakeitimus mėgusiu M. Schillerio pirmtaku Šarūnu Jasikevičiumi.

„Esu aiškios struktūros šalininkas, kaskart tikrai nekeisime savo starto penketo. Bet tai nereiškia, kad esame jam prisiekę, jei reikės, bus ir korekcijų“, – šyptelėjo M. Schilleris.

Susitikimui jis neregistravo naujokų Mareko Blaževičiaus ir Patricio Garino, taip pat Karolio Lukošiūno. Dar vienas naujokas Tomas Dimša nuo atsarginių suolo nepakilo.

Delfi paklaustas, ar su klubo vadovais jau apsisprendė, kuriuos žaidėjus paskolins kitoms komandoms, M. Schilleris teigė, jog kol kas joks sprendimas nėra priimtas.

Taip pat jis patikslino, jog traumą baigiančio gydytis P. Garino aikštėje reikėtų laukti maždaug po mėnesio.

„Patricio kelis visiškai sugijęs, bet raumenys aplink jį dar nėra iki galo ataugę. Todėl nusprendėme ilgiau jį pataupyti, kad nebūtų jokios rizikos vėl susižeisti. Dar šiek tiek laiko reikės, keturių savaičių ar panašiai“, – skaičiavo austras.

Paprašytas įvardinti, koks didžiausias skirtumas tarp pirmojo Eurolygos krikšto ir ankstesnės jo patirties krepšinyje, M. Schilleris svėrė atletiškumą ir nesavanaudiškumą.

„Tiek Šiaurės Amerikoje, tiek Vokietijoje svarbiausia yra atletiškumas. O čia pirmiausiai išskirčiau norą dalintis kamuoliu – šiame lygyje nieko nereikia prašyti, kad atliktų perdavimą laisvam komandos draugui, patys žaidėjai tai padaro“, – lygino treneris.

Jis taip pat nepamiršo pakomentuoti vaizdo tribūnose, kurios pirmą kartą ruošiantis naujam sezonui nebuvo tuščios. Tiesa, rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo eilinei Lietuvos krepšinio lygos dvikovai labiau įprasto dydžio publika – apie 3 tūkst. žiūrovų.

„Labai smagu pasimatyti su fanais. Žinau, kad arena nebuvo užpildyta kaip įprastai, bet vis tiek buvo gera atmosfera. Įspūdingiausia man tai, kad sezonas dar neprasidėjo, o fanai jau entuziastingi. Vaizdas visiškai atitinka tai, ką man pasakojo, ką pats jaučiu gatvėse. Įspūdinga, kokia didelė šio miesto dalis yra „Žalgiris“, – kalbėjo M. Schilleris.

Pirmą kartą kaip nuolatinis Eurolygos ekipos strategas šeštadienį dirbo ne tik jis, bet ir „Panathinaikos“ vairininkas Georgios Vovoras. 43-ejų ilgametis Atėnų klubo trenerių štabo narys praeityje du kartus šį postą užėmė laikinai, o praėjusį pavasarį buvo paaukštintas pareigose pakeisdamas į JAV grįžusį Ricką Pitino.

Savotiškas pirmasis kartas „Žalgirio“ arenoje buvo ir Aaronui White'ui – 2017-2019 metais Lietuvos čempionų marškinėlius vilkėjęs „Panathinaikos“ naujokas iš JAV iki šiol dar nebuvo lankęsis Kaune kaip šeimininkų varžovas. Šeštadienį jis per 26 min. tenkinosi 3 taškais.

Mačui teisėjavo Eurolygos brigada: Robertas Lottermoseris, Jakubas Zamojskis ir Rainas Peerandi.

Pirmame pusfinalyje Kaune Milano „Olimpia“ (Italija) 79:57 pranoko Berlyno ALBA (Vokietija).

Sekmadienį rungtynės dėl trečios vietos vyks nuo 16 val., finalas – nuo 19 val.

Dar vienas Eurolygos priešsezoninis turnyras ateinatį antradienį ir trečiadienį vyks Valensijoje (Ispanija), jame kartu su šeimininke „Valencia“ dalyvaus Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)