Praėjusį sekmadienį Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Katalonijos taurės finale lietuvio auklėtiniai nusileido Andoros „Morabanc“ krepšininkams.

Antras bandymas kelti į virtų pirmą sezono trofėjų šį savaitgalį laukia Tenerifės saloje. Ten vyks Ispanijos Supertaurės varžybos, kurių pusfinalyje šeštadienį Š. Jasikevičiaus kariaunos laukia akistata su šalies čempione „Baskonia“ ekipa. Kitame pusfinalyje Madrido „Real“ susikaus su formalia aikštės šeimininke Tenerifės „Iberostar“ ekipa.

Prieš kelionę į Tenerifę Š. Jasikevičius vylėsi, kad komanda nebekartos praėjusio sekmadienio klaidų.

„Jeigu nebūsi motyvuotas prieš Supertaurės turnyrą, iš karto turėsi problemų. Tačiau komanda yra motyvuota, šią savaitę dirbo gerai ir Tenerifėje šeštadienį atiduos visas jėgas. Atlikome keletą korekcijų ir bandėme įsisavinti dalykus, kurie mums nepavyko pralaimėtose rungtynėse. Dabar svarbiausia – tobulėti kiekvieną dieną, būti pasirengus fiziškai, laikytis disciplinos ir perprasti žaidėjams naują sistemą“, – tvirtino 44-erių lietuvis.

„Baskonia“ gretose ikisezoninėse rungtynėse labai sėkmingai rungtyniauja vasarą iš Berlyno ALBA į Vitoriją persikėlęs Rokas Giedraitis.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, pavardžių Š. Jasikevičius nevardijo, tačiau pažymėjo, kad komanda tarpsezoniu pasipildė pavojingais snaiperiais.

„Baskonia“ visada sukomplektuos gerą sudėtį. Komandoje pasikeitė daug žaidėjų ir dabar ji atrodo kitaip. Sutartys sudarytos su labai gerais metikais, į kuriuos privalėsime kreipti dėmesį“, – dėstė Šaras.

Treneriui pritarė ir „Barcelonos“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas.

„Baskonia“ komanda mus nuskriaudė praėjusį sezoną (įveikė katalonus Ispanijos čempionato finale, – red. past.), todėl į varžovus žiūrime labai rimtai. Į priekį turime eiti rungtynės po rugngtynių, visų pirma galvoti apie „Baskonia“, o vėliau jau galvosime apie finalą. Ant popieriaus mūsų sudėtis atrodo labai gerai, bet dar yra daug dalykų, kuriuos privalome tobulinti. Kalbu iš asmeninės pozicijos, tačiau manau, kad visa komanda galėtų pasakyti tą patį“, – teigė amerikietis.

Savo ruožtu vienas iš baskų ekipos lyderių, argentinietis Luca Vildoza pažymėjo, kad abiejų komandų šansai prieš šias pusfinalio rungtynes yra lygūs.

„Žinome, kokią sudėtį subūrė „Barcelona“, tačiau mes taip pat turime pajėgų kolektyvą. Aišku, laimėjimas finale mūsų neturėtų užliūliuoti, ir mes tai suprantame. Rengdamiesi sezonui su treneriu Duško Ivanovičiumi dirbome labai sunkiai ir tikiuosi, kad tas darbas duos rezultatų šeštadienį“, – vylėsi vasarą vykusio Ispanijos čempionato finalo naudingiausias krepšininkas.

„Barcelona“ su „Baskonia“ šeštadienį žais 19.30 val. Lietuvos laiku, o „Iberostar“ ir „Real“ savo dvikovą pradės 22.30 val.

„Barcelonos“ sudėtis (numeris, žaidėjas, pozicija, ūgis)

„Baskonia“ sudėtis (numeris, žaidėjas, pozicija, ūgis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)