C grupės varžybose Lietuvos rinktinė žais su Australijos, Brazilijos, Graikijos, Turkijos, ir Kataro rinktinėmis. Varžybos vyks rugpjūčio 19-24 dienomis, o į kitą etapą pateks I-IV vietas grupėje užėmusios komandos.

Kartu su Lietuvos atstovais A.Paviloniu ir rinktinės atstovu žiniasklaidai bei ryšiams su visuomene Linu Kunigėliu į Hamamatsu vyko ir delegatai iš keturių kitų į C grupę patekusių rinktinių - Australijos, Graikijos, Turkijos bei Kataro.

Trūko vienintelio Brazilijos atstovo, tačiau šios šalies krepšinio žmonių nebuvo ir išvakarėse vykusioje burtų traukimo ceremonijoje - joje dalyvavo tik Japonijoje esančios Brazilijos ambasados darbuotojas.

850 tūkstančių gyventojų turintis Hamamatsu miestas nuo Japonijos sostinės Tokijo į pietus nutolęs apie 260 kilometrų - kelionė į jį iš Tokijo greituoju traukiniu trunka apie pusantros valandos.

Vizitą būsimame varžybų mieste dalyviai pradėjo nuo "Okura ACT City Hotel", kuriame bus apgyvendintos visos šešios rinktinės. Daugiau nei 40 aukštų viešbučio pastatas - pagrindinis viso miesto akcentas. Iš išorės jis atrodo įspūdingai, tačiau pradėjusi inspekciją, svečių delegacija turėjo nemažai klausimų ir pageidavimų viešbučio šeimininkams.

"Dauguma plotų per maži - tiek kambarių, kuriuose gyvens žaidėjai, tiek salių, kurios siūlomos kaip peržiūrų kambariai. Buvo ir daugiau niuansų, - pasakojo A.Pavilonis.

Po viešbučio apžiūros delegacija nuvyko į "Hamamatsu Arena", kurioje vyks C grupės čempionato varžybos. 5600 žiūrovų talpinančioje krepšinio arenoje taip pat buvo pareikšta nemažai pastabų vietos rengėjams.

Iki čempionato pradžios jiems teks atlikti tam tikrus pertvarkymus pradedant komandų rūbinėmis ir baigiant pagrindine arena, kurioje vyks krepšinio rungtynės.

"Gerai, kad atvažiavome dabar, kai iki čempionato dar yra daugiau nei septyni mėnesiai. Nes buvo matyti, kad daugelis mūsų klausimų pirmenybių rengėjams jiems buvo netikėti. Aiškiai matyti, kad jie iki tol niekada nėra turėję didelių tarptautinių krepšinio varžybų. Tačiau žinant japonų pareigingumą, galima tikėtis, kad organizatoriai spės pasirengti ir ištaisyti visus trūkumus",- reziumavo kelionę į Hamamatsu A.Pavilonis.

Antradienį visos Tokijuje susirinkusios delegacijos dalyvaus "Saitama Super Arena", kurioje vyks finalo etapo varžybos, apžiūroje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją