Pirmadienį į Vilnių atskridusi traumų prigesinta buvusi Eurolygos žvaigždė trečiadienį jau sportavo „Jeep“ arenoje su naujaisiais komandos draugais.

Dėl menisko traumos Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) klube praėjusiame sezone beveik nežaidęs gynėjas tikino esantis pasiruošęs kad ir dabar pradėti sezoną.

„Jaučiuosi gerai, sunkiai treniruojuosi kiekvieną dieną. Mano fizinė būklė gera. Per koronaviruso krizę rūpinausi savo kūnu, numečiau apie 15 svarų (7 kg – Delfi)“, – pažymėjo snaiperis.

Jis buvo patenkintas pirmąja pažintimi su „Ryto“ strategu Donaldu Kairiu, iš kurio išgirdo tai, ko ir tikėjosi.

„Treneris nori, kad žaisčiau savo žaidimą, būčiau lyderis, daryčiau tai, ką dariau per visą savo karjerą. Dėl to galiu čia jaustis patogiai. Labiausiai aš noriu laimėti, manau, klubas to nori taip pat. Taigi, mūsų norai sutampa“, – sakė A. Goudelockas.

FIBA Čempionų lyga, kurioje amerikiečio laukia debiutas, bus kukliausias iš krepšininko per karjerą išbandytų turnyrų.

Neskaitant ankstyvų stažuočių NBA G lygoje, A. Goudelockui buvo įprasta rungtyniauti NBA, Eurolygoje arba pelningus kontraktus siūlančioje Kinijos CBA lygoje.

Blogiausiu atveju – Europos taurės varžybose, kuriose rezultatyvus žaidėjas praleido savo pirmą sezoną Europoje su Kazanės UNIKS (Rusija), o taip pat pastarąjį, kai jo rinkos vertę jau smukdė traumos.

A. Goudelockas neslėpė, jog jo sutartyje su „Rytu“ numatyta galimybė išvykti į stipresnį klubą, ir net įvardijo išpirkos sumą. Vis dėlto pats legionierius nusiteikęs Vilniuje likti iki sezono pabaigos.

„Mano išpirka siekia apie 50 tūkst. eurų. Bet aš nesirūpinu, ar manimi susidomės Eurolygos klubai. Man dabar rūpi tik ši komanda. Atvykau čia žaisti, esu pasiruošęs tai daryti iki sezono pabaigos“, – atviravo naujokas, taip pat pridūręs, jog nebenorėtų grįžti į Kiniją.

Pastarojoje A. Goudelockas paskutinį kartą žaidė 2018-2019 metais, kai atstovavo Šandongo „Golden Stars“ kartu su D. Motiejūnu.

Prieš tai kamuoliu su Lietuvos aukštaūgiu kurį laiką jis dalindavosi ir Hjustono „Rockets“ gretose.

Kaunietis D. Motiejūnas amerikiečiui bandydavo įkalti į galvą „Žalgirio“ vardą, tuo metu fizinio parengimo treneris V. Mikalauskas nesibaigiančiuose ginčuose visuomet stodavo į „Ryto“ pusę.

„D. Motiejūnas ir treneris V (V. Mikalauskas – Delfi) nuolat kalbėdavo apie priešpriešą tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“. Taigi, man ši tema jau seniai žinoma, žinomas ir „Ryto“ vardas. Kai išgirdau apie vilniečių susidomėjimą manimi, pagalvojau, kad man tai bus tobula vieta.

Pažįstu daug krepšininkų, kurie žaidė šiame klube, taip pat ir trenerių, daug lietuvių. Jų atsiliepimai buvo tik geri“, – pasakojo A. Goudelockas.

Tiesa, Lietuvos krepšinis „Ryto“ naujokui pažįstamas ne tik iš buvusių bendraklubių diskusijų.

Atstovaudamas tokioms komandoms kaip UNIKS, Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ar Milano „Olimpia“ (Italija) jis ne kartą kovėsi prieš lietuvius.

Delfi paklaustas apie įsimintiniausias rungtynes, A. Goudelockas prisiminė pačią pirmą viešnagę Lietuvoje.

„Su UNIKS svečiavomės Kaune: arena buvo labai triukšminga, rungtynės – sunkios. Bet mes jas laimėjome, ir tas mačas man labiausiai įstrigo atmintyje. O vėliau tame pačiame sezone žaidėme ir prieš „Rytą“, pamenu, kaip turėjau kovoti su Omaru Cooku“, – 2013-2014 metus be vargo iš atminties iškapstė A. Goudelockas.

Šiais prisiminimais Eurolygos tritaškių rekordininkas nusiteikęs pasidalinti su kitais „Ryto“ legionieriais – mat nei Demetriusui Jacksonui, nei Chrisui McCullough iki šiol žaisti Europoje nebuvo tekę.

„Chrisas anksčiau priklausė tai pačiai agentūrai kaip ir aš. Buvęs mano agentas dažnai apie jį pasakodavo – jis atrodo labai atletiškas vyrukas. O DJ esu matęs tik iš vaizdo įrašų. Bet maždaug prieš mėnesį pasikalbėjome, užmezgėme gerus santykius. Regis, jie pirmą kartą žais Europoje, taigi, esu pasiruošęs jiems padėti čia adaptuotis, nes man pačiam tokios patirties nestinga“, – paslaugus garsiausias naujosios „Ryto“ komandos žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)