Trečiadienį „Rytas“ surengė pirmą atvirą treniruotę, kurioje „Jeep“ arenos lankus jau bandė ir šią savaitę į Vilnių atskridusi buvusi Eurolygos taškų mašina Andrew Goudelockas.

„Žaidėjų turime nemažai, ypač kai atvyko Andrew. Tačiau sudėtis dar nėra pilna, laukiame atvykstančio Chriso McCullough. Šiek tiek trūksta aukštaūgių, ir dėl to tenka improvizuoti“, – sakė D. Kairys.

– Ar taip ir buvo numatyta, jog Ch. McCullough atvyks vėliau nei kiti?

– Jį šiek tiek užlaikė COVID-19 testas, kurio atsakymo negauname, dėl to negalime jam nupirkti lėktuvo bilieto. Bet artimiausiomis dienomis jis turėtų atskristi.

– Kokios sportinės formos atvyko kiti užsieniečiai?

– Kol kas mačiau tik vieną Demetriusą Jacksoną. Jis yra geros formos, fiziškai atrodo pasirengęs labai stipriai.

– Kaip įsivaizduojate žaidimą su tais krepšininkais, kuriuos pavyko surinkti?

– Įsivaizduoju greitą, agresyvų žaidimą su daug metimų, kibia gynyba. Stengsimės išnaudoti visų turimų žaidėjų stipriąsias puses. Turime nemažai „kietų“ gynėjų, stengsimės paspausti varžovus, apsunkinti jiems gyvenimą.

– Rokas Gustys ir Saulius Kulvietis jau išsprendė savo sveikatos problemas?

– Sprendžia. Čia ir buvo skaudžiausias momentas – labai anksti netekome dviejų aukštaūgių. R. Gustys jau šiandien bandys dalyvauti kontaktinėje treniruotėje, o Sauliaus vis dar reikia laukti, jo čiurna dar neleidžia jam žaisti krepšinio. Sunku pasakyti, kada jis grįš.

– Ar turite pasilikę rezervo klubo biudžete papildomam aukštaūgiui?

– Tokių minčių yra, bet ar pavyks jas įgyvendinti – žiūrėsime. Stebėsime traumų situaciją, vien dėl jų jau dabar esame priversti daryti šiokias tokias korekcijas.

– A. Goudelockas startuos varžybose nuo sezono pradžios ar prisijungs vėliau?

– Ką tik su juo susitikau, ir jis jau veržiasi į treniruotę. Turime jį truputėlį pristabdyti, kol užbaigs visus medicininius patikrinimus. Stebėsime jį, bet žaisti jis norėtų jau dabar.

– Kaip fiziškai sustiprėjusiam Martynui Echodui sekasi priprasti prie naujų savo kūno matmenų?

– Manau, vienas jo tarpsezonio tikslų buvo šiek tiek sustiprėti, įgyti daugiau jėgos. Bet dirbant taip, kaip tai darome mes, tiek daug bėgant, jo svoris turėtų grįžti arčiau ankstesnių kilogramų. Neatrodo, kad jis būtų praradęs mobilumą.

– Gynėjų pozicijose žaidėjų turite, regis, net daugiau nei reikėtų. Gali būti, kad kažką skolinsite?

– Taip. Dovis Bičkauskis ir Mindaugas Girdžiūnas? Kol kas nespekuliuosiu, bet pasikeitimų būti gali.

– Komandos treniruotėse dirba ir Deividas Dulkys, Arminas Urbutis. Ar gali būti, kad jie papildys „Rytą“?

– Arminas labai padėjo, kai trūko aukštaūgių. Bet jis jau nebesportuoja su mumis, turi savo reikalų. O Deividas pats išreiškė norą padirbėti su mumis. Kol kas anksti pasakyti, ar jis gali likti komandoje.

– Ką manote apie konkurentų iš LKL komplektaciją, kuri komanda atliko daugiausiai netikėtų ėjimų?

– Man sunku atsakyti. Manau, tiek Utenos „Juventus“, tiek Panevėžio „Lietkabelis“ padarė gerų ėjimų, Kauno „Žalgiris“ pagal savo galimybes – taip pat.

– Kokius tikslus jūs pats keliate „Rytui“?

– Laimėti kuo daugiau. Ypač – prieš „Žalgirį“ (šypsosi – Delfi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)