Vėlų sekmadienio vakarą namų arenoje „Palau Blaugrana“ Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ varžovams nusileido 84:85. Lietuvio vadovaujamai ekipai tai buvo pirmasis pralaimėjimas per šį pasirengimo naujam sezonui ciklą.

Paskutinėmis sekundėmis rezultatą persverti galėjo Thomasas Heurtelis, bet prancūzo metimas iš trijų taškų zonos tikslo nepasiekė.

Šaras pasibaigus mačui neslėpė nusivylęs tiek galutiniu rezultatu, tiek savo žaidėjų veiksmais aikštelėje – iki šiol auklėtinius tik girdavęs, šį kartą lietuvis nevengė išsakyti griežtokos kritikos.

„Rungtynės trunka 40 minučių, viską tikrai nulemia ne paskutinė ataka. Visas 40 minučių nebuvome disciplinuoti, netgi nežinojome, kaip žaisti. Tuo metu Andoros komandos idėjos buvo labai aiškios – varžovai nusipelnė pergalės“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

„Kentėti žaidžiant aukščiausiame lygyje yra normalu, tačiau turime įsisąmoninti vieną dalyką: nė viena žvaigždė, kad ir kokia gera ji būtų, nelaimės rungtynių viena. O žvaigždžių mes čia turime daug. Nebuvome disciplinuoti, nežaidėme kartu. Už tai teko sumokėti“, – tęsė treneris.

Rezultatyviausias „Barcelonos“ gretose šį kartą buvo 28 taškus pelnęs Nikola Mirotičius. Alexas Abrinesas pridėjo 15, Brandonas Daviesas ir Nickas Calathesas – po 11 taškų.

Brandonas Daviesas / Foto: "FB Barcelona", "Twitter"

Paklaustas, ką komandai reikėtų pagerinti prieš artėjančias Supertaurės rungtynes, Šaras atsakė: „Reikia daugiau disciplinos ir lyderystės, tačiau taip pat žaisti komandiškai.“

Visai kitokios nuotaikos buvo Andoros krepšininkus treniruojantis baskas Ibonas Navarro.

„Didžiuojuosi savo komanda, kuri sugebėjo nugalėti Eurolygos dalyvius. Nors tai – ikisezoninis turnyras, šis titulas mums labai svarbus. Taip, balansavome ant pralaimėjimo ribos, kai Heurtelis metė paskutinį tritaškį. Tačiau jis nepataikė, o aš galiu tik padėkoti savo žaidėjams už įdėtas pastangas ir atsidavimą“, – teigė 44-erių Š. Jasikevičiaus bendraamžis.

Primename, kad ikisezoninių rungtynių cikle Š. Jasikevičiaus auklėtiniai prieš tai buvo iškovoję keturias pergales. Ta pati „MoraBanc“ ekipa Andoroje buvo nugalėta 90:82.

Katalonai 92:82 įveikė Manresos „Baxi“, 75:68 – Badalonos „Joventut“, o 89:84 – Mursijos UCAM.
Kitą savaitgalį, rugsėjo 12-13 dienomis, „Barca“ viešės Tenerifėje, kur vyks Ispanijos Supertaurės varžybos, o jų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus kariauna susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“.

Sezoną Eurolygoje katalonai pradės spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)