J. Morantas gavo 99 pirmąsias vietas iš 100 sporto žurnalistų ir TV transliuotojų bei surinko 498 taškus. Antrąją vietą Metų naujoko rinkimuose užėmė Majamio „Heat“ gynėjas Kendrickas Nunnas (204 taškai), o trečioji atiteko Naujojo Orleano „Pelicans“ puolėjui Zionui Williamsonui. Pastarasis gavo vieną balsą už pirmąją vietą ir iš viso surinko 140 taškų.

Rinkimuose buvo remiamasi rezultatais ir žaidimu iki kovo 11 dienos.

Nuo sezono pradžios iki kovo 11 dienos ir karantino J. Marontas tarp NBA naujokų pirmavo vidutiniškai per rungtynes pelnydamas po 17,6 taško, atlikdamas po 6,9 rezultatyvaus perdavimo ir krepšį atakuodamas 49,1 proc. taiklumu.

Per šį periodą J. Morantas buvo vienas iš trijų NBA žaidėjų, kurie vidutiniškai per rungtynes pelno mažiausiai po 17 taškų, atlieka mažiausiai po 6 rezultatyvius perdavimus ir meta 49 proc. taiklumu. Kiti du žaidėjai – LeBronas Jamesas iš Los Andželo „Lakers“ ir Nikola Jokičius iš Denverio „Nuggets“.

J. Morantas per šį laikotarpį taip pat surinko 11 dvigubų dublių ir vieną trigubą rungtynėse su Vašingtono „Wizards“, kai pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

2019 metų NBA naujokų biržoje J. Morantas buvo pakviestas antruoju šaukimu.

„Grizzlies“ iki kovo 11 dienos iškovojo 32 pergales, patyrė 33 pralaimėjimus ir pratęsus sezoną rikiavosi 8-oje Vakarų konferencijos vietoje. Į atkrintamąsias varžybas Memfio ekipai nepavyko patekti, reguliarųjį sezoną komanda baigė 12-oje Vakarų konferencijos vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)