2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos varžybų cikle Donatas Motiejūnas viešai konfliktavo su tuometiniu treneriu Dainiumi Adomaičiu ir nacionalinei ekipai neatstovavo. Vėliau, prie komandos vairo stojus Dariui Maskoliūnui, aukštaūgis gavo kvietimą į Europos čempionato atrankos varžybas ir dalyvavo dvejose rungtynėse su Belgija ir Čekija (vidutiniškai per susitikimą pelnė po 13,5) taško, tačiau šią vasarą jokios žinutės iš rinktinės štabo nebesulaukė.

Liepos mėnesį rinktinės nariai dalyvavo trumpoje treniruočių stovykloje Palangoje, o vėliau žaidė dvejas rungtynes su Estija ir Latvija. Bet be klubo kol kas esančio D. Motiejūno sąrašuose nebuvo.

Tomo Langvinio prodiusuojamoje ir vedamoje laidoje „Nematoma pusė“ D. Motiejūnas tvirtino nusivylęs dėl tokios įvykių eigos.

„Kiekvienais metais būdavo stiprus noras žaisti rinktinėje. Bet šią vasarą nei skambučio, nei žinutės – nieko nesulaukiau. Nežinau, gal būsiu jau nebereikalingas?“, – retoriškai klausė D. Motiejūnas.

„Telefono numerio aš nepasikeičiau. Skaičiau trenerio mintis, kad „jauniname komandą“. Tačiau Eimantas Bendžius – mano metų, Mantas Kalnietis – žymiai vyresnis, Artūras Gudaitis – dvejais metais jaunesnis. Gal, sakau, man jau nebėra vietos? Reiktų jau jų klausti, kas čia buvo, bet nei iš federacijos, nei iš rinktinės trenerio jokios žinutės negavau, – tęsė D. Motiejūnas. – O vėliau žmonės kalba, kad jis pasikėlęs ir nenori važiuoti į rinktinę. Bet kaip tu su žmogumi elgiesi, vėliau tokį patį dėmesį atgal jam parodai. O tada sako, kad aš konfliktus rezgu.“

„Situacija tokia, kad bent jau žinutę parašyk, pranešk, pasidomėk, pasakyk kad sezonas prasitęsė – pavargai, pailsėk. Bet ne, nieko. Nežinau, gal ne to lygio aš jau?“, – svarstė krepšininkas.

Pasak 29-erių aukštaūgio, iki šiol santykiai tarp jo ir trenerio D. Maskoliūno buvo „ normalūs ir darbiniai“, tačiau pastarosios vasaros situaciją ir palikimas nežinioje privertė gūžčioti pečiais.

Darius Maskoliūnas

Koronaviruso pandemijos ištiktą Kiniją ir Šanchajaus „Sharks“ komandą metų pradžioje palikęs D. Motiejūnas yra įsitikinęs, kad karjerą jis vėl pratęs didžiausioje Azijos šalyje. Anot jo, iš Europos jis sulaukė dviejų pasiūlymų, bet jie „nebuvo įspūdingi“

„Vienas pasiūlymas buvo beveik pusantro milijono, kitas šiek tiek mažesnis. Bet, vėlgi, tai buvo daugiau kalbos – ar man įdomu, ar ne. Galiausiai taip išėjo, kad žvalgiausi į Kiniją. Juk ten ir sezonas trumpesnis. Dabar apie NBA kalbama, kad sezonas prasidės sausio-kovo mėnesiais. Taigi, jeigu NBA tikrai nusikels tokiam tolimam laikui, galbūt ir aš ten suspėsiu įsiterpti į vidurį sezono. Aš vis tiek ateityje norėčiau sugrįžti į NBA“, – teigė krepšininkas.

Anot jo, Kinijos lyga artimiausiu metu paskelbs naujus varžybų vykdymo įstatus, kurių nekantriai laukia tiek klubai, tiek žaidėjai. D. Motiejūnas teigė, kad rinktis bus iš ko -- jo agentas kalbėjosi net su penkių klubų atstovais,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)