M. Schilleris rungtynių pradžioje pasirinko tokį startinį penketą: Thomasas Walkupas, Steve‘as Vasturia, Marius Grigonis, Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne, o šiame mače nežaidė reabilitaciją tęsiantis Patricio Garino ir smulkias traumas patyrę Augustine‘as Rubitas ir Karolis Lukošiūnas.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus sužaidus dvi minutes tolimu metimu pelnė N.Hayesas, vėliau per dvi minutes pataikęs dar du tolimus metimus – 9:1. Kėlinio viduryje du taškus iš po krepšio pelnė J.Lauvergne, o po tritaškį pridėjo S.Vasturia ir M.Grigonis – 17:3. Žalgiriečiai puolime ir gynyboje palaikė itin aukštą tempą ir tai vertė varžovus strigti. Penkis taškus kėlinio pabaigoje surinko Paulius Jankūnas, du pridėjo Artūras Milaknis – 24:7.

Antrasis ketvirtis prasidėjo trimis Rygos VEF komandos taškais, į kuriuos dvitaškiu su pražanga atsakė Marekas Blaževičius. A.Milaknis užsidirbo nesportinę pražangą, o po jos abi ekipos apsikeitė tolimais metimais. Savo taškų sąskaitą atsidarė ir Tomas Dimša – 30:15.

Kurį laiką įstrigusį žalgiriečių puolimą kėlinio viduryje išjudino aštrų reidą surengęs Rokas Jokubaitis, po kurio taškų rankos atsirišo ir kitiems žalgiriečiams. Iš pradžių dvitaškį realizavo J.Lauvergne, du taškus su pražanga pridėjo M.Grigonis, o tritaškį pataikė tas pats R.Jokubaitis – 40:18.

Į M.Grigonio tritaškį varžovai atsakė dviem taikliais tolimais metimais, o savo ketvirtą tritaškį realizavo N.Hayesas. Po J.Lauvergne ir M.Grigonio taškų į rūbinę žalgiriečiai išėjo pirmaudami rezultatu 50:24.

Po pertraukos rungtynes žalgiriečiai pratęsė spurtu 9:0, o net septynis taškus iš jų surinko T.Walkupas. Pirmuosius taškus VEF tolimu metimu pelnė sužaidus beveik tris su puse minutės – 59:27.

Baudų metimais pirmuosius savo taškus surinko Martinas Gebenas, du taškus greitoje atakoje pridėjo S.Vasturia ir žalgiriečiai dar labiau nutolo – 63:27. Į taiklius varžovų baudų metimus ir dėjimą greitoje atakoje keturiais taškais iš eilės atsakė M.Gebenas, o tolimą metimą pataikęs A.Milaknis padidino žalgiriečių pranašumą iki 38 taškų – 70:32.

Kėlinuko pabaigoje abiejų komandų puolimas buvo kiek įstrigęs ir VEF komandai pavyko sumažinti atsilikimą – 74:42.

Paskutinį ketvirtį svečiai iš Latvijos pradėjo spurtu, tačiau netrukus net trimis tolimais metimais atsakė A.Milaknis – 83:50. Savo penktą tolimą metimą realizavo N.Hayesas, taškus rinko M.Blaževičius, M.Grigonis ir J.Lauvergne – 92:57. Rungtynių pabaigoje dar du taškus pelnyti pavyko Rygos VEF komandai, o rungtynės baigėsi rezultatu 92:59.

Žalgiris“: Marius Grigonis ir Nigelas Hyesas po 15, Artūras Milaknis (4/5 tritaškiai) 14, Joffrey Lauvergne 8 (12 atk.k., 6 rez.p.), Thomas Walkupas 7, Martinas Gebenas 6, Marekas Blaževičius, Paulius Jankūnas, Rokas Jokubaitis, Steve'as Vasturia ir Tomas Dimša po 5, Lukas Lekavičius 2.

VEF: Kristersas Zorikas 16, Kyle'as Allmanas 8.


Antrose kontrolinėse rungtynėse penktadienį „Žalgiris“ žais su Utenos „Juventus“, o rugsėjo 7-ąją Palangoje Lietuvos čempionų lauks akistata su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Rugsėjo 12-13 dienomis žalgiriečiai dalyvaus Kaune vyksiančiame Eurolygos kontroliniame turnyre, kuriame jėgas išmėgins Milano „AX Armani Exchange“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Berlyno ALBA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)