„Barcelona“ per praėjusią savaitę sužaidė trejas rungtynes – 90:82 įveikė Andoros „Morabanc“, 89:84 – Mursijos UCAM, o sekmadienį pridėjo dar vieną pergalę prieš Badalonos „Joventut“ – 75:68.

Per rungtynes su UCAM vaizdo kameros užfiksavo minutės pertraukėlę, kurioje Š. Jasikevičius griežtai auklėja savo krepšininkus dėl priimtų susitarimų nesilaikymo ir vadina tai „nepagarba“, neklausydamas jokių žaidėjų atsikalbinėjimų.


Kaip parodė rezultatai, Šaro pastabos yra išgirstamos – per visus susitikimus „Barcelona“ sugebėjo finišuoti pergalingai. Tiesa, pats treneris po paskutinių rungtynių trumpai tarstelėjo: „Jiems išmokti dar reikia labai daug“.

Tai supranta ir patys „Barcelonos“ žaidėjai, tačiau, anot jų, trenerio reikalavimai kasdien jiems tampa vis aiškesni.

„Treneris nori, kad kamuolys puolime judėtu greitu tempu, kad neužsiliktų statiško žaidėjo rankose. Turime nuolat ieškoti progų ir kartu žinome, kad ekipoje turime pakankamai pataikyti galinčių talentų. Iš tikrųjų pataikyti gali visi, bet geriausiai būtų atlikti ne forsuotą ir normaliai įžaistą metimą“, – kalbėdamas su „El Mundo Deportivo“, Š. Jasikevičiaus reikalavimus paprastai apibūdinti bandė ekipos senbuvis Victoras Claveras.

Anot sekmadienį 32-ąjį gimtadienį pergale paminėjusio krepšininko, su buvusiu „Barcelonos“ treneriu Svetislavu Pešičiumi jį siejo labai geri santykiai, tačiau Šaro atvykimu į Kataloniją jis yra patenkintas.

„Aš tikrai geriau sutariau su Pešičiumi, gaudavau žaidimo laiko. Bet visi suvokė, kad komandai reikia šviežio oro. Ir toks oras buvo atpūstas kartu su Jasikevičiaus atvykimu. Jis pats buvo žaidėjas ir puikiai supranta krepšininkus. Kol kas jo treniruotėse nebuvo nieko keisto – treneris mus bando pripratinti prie savo žaidimo suvokimo, sistemų. Esame patenkinti dėl jo atvykimo“, – pažymėjo V. Claveras, kurio vardas buvo minimas ir per emocingąją Šaro minutės pertraukėlę.

„Dėl savo individualių užduočių su treneriu dar nekalbėjau. Iš esmės kol kas jis prašo, kad žaistume kaip komanda – nė vienas nėra svarbesnis už kitus. Ir dėsime visas pastangas, kad ši filosofija mums padėtų triumfuoti. Aš manau, kad jeigu pratęsime su tokia dinamika, greitai iškovosime kokį nors titulą“, – vylėsi krepšininkas.

Kitas „Barcelonos“ žaidėjas Adamas Hanga tvirtino, kad prasidėjus kontrolinėms rungtynėms Šaro keliami reikalavimai komandai tampa vis aiškesni.

„Turime dvi savaites pasiruošti Supertaurės rungtynėms. Reikia laiko viską perprasti, tą sako ir pats Šaras. Kiekvienas žaidėjas turi atrasti savo vaidmenį ir pamažu stengiamės tai daryti. Turėjome dvi pakankamai įtemptas savaites, dirbome ruošdamiesi sezonui, o šios trejos rungtynės padėjo geriau suprasti trenerio filosofiją. Laiko pažaisti gavo ir tiek kurie jo mažiau turėdavo ankstesniais metais“, – teigė vengras.

Vienu iš tokių tapo Š. Jasikevičiaus į pagrindinę komandą priimtas talentingas argentinietis Leandro Bolmaro, rungtynes su „Joventut“ apskritai pradėjęs starto penkete.

„Man patiko rungtynių intensyvumas, malonu gauti progą žaisti. Esu pasirengęs parodyti viską, ką galiu – kartu su kitais bandau tobulėti kiekvieną dieną ir prisidėti prie rezultato, kai tik būsiu reikalingas“, – teigė 19-metis, pagal rezultatyuvmą (9 taškai) buvęs antras nugalėtojų komandoje.

Pirmuosius oficialus testus Š. Jasikevičius laikys rugsėjo 4-6 dienomis, kai vyks Katalonijos taurės turnyras. Jo pusfinalyje laukia Manresos „Baxi“ išbandymas.

Rugsėjo 12-13 dienomis „Barca“ viešės Tenerifėje, kur vyks Ispanijos Supertaurės varžybos. Jų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus kariauna susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“.

Sezoną Eurolygoje katalonai pradės spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)