Vienoje iš geriausių Europos komandų žaidęs N. Calathesas pastaruosius trejus metus pirmavo Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus. Didžiąją karjeros dalį PAO atidavęs krepšininkas dabar savo pagrindiniu tikslu įvardija Eurolygos čempionų titulą su „Barcelona“.

„Susipažįstu su naujais komandos draugais. Čia nuostabi atmosfera, o tai ir siekia sukurti treneris. Visi mokomės jo sistemos ir atsakomybių, – apie pirmąsias tris savaites Katalonijos sostinėje kalbėjo graikas. – Visi vaikinai puikūs, skirtingos asmenybės, o tai labai gerai komandai“.

Paklaustas, kaip būdamas „Panathinaikos“ ikona nusprendė keisti klubą, N. Calathesas teigė, kad jau atėjo laikas.

„Savininkas pranešė, kad ketina palikti klubą ir aš pagalvojau, kad laikas permainoms. „Barca“ tuomet pasakė, kad labai nori matyti savo komandoje, todėl man nuspręsti buvo tikrai lengva. Mano širdyje visuomet bus daug vietos „Panathinaikos“, bet dabar esu laimingas čia, Barselonoje“, – kalbėjo jis.

Įžaidėjas patvirtino, kad turėjo pasiūlymų ir iš kitų komandų, tačiau „Barcelona“ jo galvoje buvo numeris vienas: „Visuomet kažką jaučiau „Barcai“, mačiau, kaip jie lipdo komandą ir buvau įsitikinęs, kad jie nori kažko ypatingo. Noriu laimėti titulus, tai pagrindinė priežastis, kodėl atvykau čia“.

Ar prie sprendimo prisidėjo ir faktas, kad ekipą treniruos Šarūnas Jasikevičius?

„Ne, nes tuomet dar nežinojau, kas taps vyriausiuoju treneriu, kai sukirtau rankomis su „Barcelona“, – sakė N. Calathesas, prisipažinęs, kad jau žaisdamas kartu su lietuviu neabejojo, kad šis taps geru treneriu.

„Tai galima buvo matyti iš jo veiksmų aikštėje, kaip jis supranta krepšinį, iš jo aukšto šio žaidimo intelekto ir vizijos. Buvo jau tuomet aišku, kad jis turės sėkmingą trenerio karjerą. Tikrai galvoju, kad jis bus nuostabus treneris“, – dalinosi įspūdžiais graikais.

Jis prisipažino, kad žaidimo su Šaru laikais Atėnų komandoje jam nebuvo lengva: „Tiesą sakant man buvo labai sunku. Jis reikalavo labai daug iš jaunų žaidėjų. Tuomet nesupratau to, buvau vos 20 metų amžiaus. Tačiau antrais metais su juo buvau daug geriau, mačiau, kad jis tik nori geriausio komandai“.

Kaip pasikeitė Š. Jasikevičius nuo to laiko?

„Jis visus gerbia, bet yra labai reiklus, nes žino, ko nori ir siekia, kad viskas vyktų teisingai. Jis daug energijos skiria darbui ir žaidimui, tačiau nemanau, kad kažkam tai trukdytų“, – dalinosi įspūdžiais graikas.

Paklaustas, ar su Mirotičiumi, Higginsu, Daviesu, Heurteliu „Barcelona“ yra geriausia ekipa, kurioje teko žaisti, N. Calathesas, kiek padvejojęs, atsakė teigiamai: „Nežinau, pirmaisiais metais „Panathinaikos“ komandoje buvau kartu su tokiais žaidėjais kaip Diamantidis, Jasikevičius, Spanoulis, Batiste, Nicholas, tačiau, jei kalbėsime apie paskutinius 10 metų, tuomet taip, čia yra geriausia komanda, kurioje žaidžiu“.

Trečiadienio vakarą Andoroje Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ turėjo nemažai vargo, tačiau galų gale kontrolinėse rungtynėse 90:82 įveikė vietos „Morabanc“ krepšininkus.

Šeštadienį, rugpjūčio 29-ąją, „Barcelona“ Andoroje sužais dar vieną mačą – susirems su Mursijos UCAM.

Vertindamas pirmąjį savo auklėtinių testą Š. Jasikevičius neslėpė pozityvių emocijų. „Esu labai patenkintas. Visų pirma – dėl pergalės. Visų antra – dėl sėkmingo minučių paskirstymo žaidėjams. Kai kurie krepšininkai buvo nežaidę labai ilgai, praradę pojūtį. Ką buvome suplanavę, tai ir padarėme. Labai sėkmingai rungtynėse sudalyvavo ir jaunimas“, – komentavo 44-erių lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)