Šarui tris kėlinius teko skėsčioti rankomis, nes „Barca“ beveik visą laiką vijosi savo oponentus.

Nors galingai startavę katalonai iškart šovė į priekį 18:8, netrukus iniciatyvą ilgam perėmė šeimininkai, kurie ne sykį pirmavo ir dviženkliu skirtumu – 36:24, 46:36, 67:56.

Vis dėlto lemiamame kėlinyje „Barcelonos“ krepšininkai susiėmė ir įspūdingu spurtu 27:9, kurį inicijavo Nickas Calathesas, perlaužė mačo eigą bei pergalingai finišavo – 90:82.

„Barcai“ 15 taškų surinko N. Calathesas, po 11 – Nikola Mirotičius ir Brandonas Daviesas, 10 – latvis Rolandas Šmitas.

Savaitės išvyka į Andorą – Š. Jasikevičiaus sugrąžinta ikisezoninė „Barcelonos“ tradicija, kuri buvo nutrūkusi pastaruosius dvejus metus, kuomet klubą treniravo serbas Svetislavas Pešičius.

Šaras išsivežė visus „Barcelonos“ pagrindinės ekipos žaidėjus, taip pat ir traumą besigydantį Cory Higginsą.

Savo viešnagę Andoroje komanda rugpjūčio 29-ąją baigs dar vienu draugišku išbandymu – susitikimu su Mursijos UCAM. Po šių rungtynių Ispanijos vicečempionai sugrįš į Barseloną.

Namie rugpjūčio 30-ąją „Barcelona“ dar susitiks su Badalonos „Joventut“ ekipa, į kurią perėjo Pau Ribas ir Ante Tomičius.

Pirmuosius blynus oficialiose rungtynėse Š. Jasikevičius keps rugsėjo 4-6 dienomis, kai vyks Katalonijos taurės turnyras. Jo pusfinalyje laukia Manresos „Baxi“ išbandymas.

Rugsėjo 12-13 dienomis „Barca“ viešės Tenerifėje, kur vyks Ispanijos supertaurės varžybos. Jų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus kariauna susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“.

Sezoną Eurolygoje katalonai pradės spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Primename, kad gražų krepšinį su gerais rezultatais suderinti žadantis Š. Jasikevičius su „Barca“ pasirašė trejų metų sutartį. Prieš tai Šaras ketverius metus treniravo Kauno „Žalgirį“.

Kartu su juo į Katalonijos sostinę iškeliavo ir trys asistentai – Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis bei Justinas Grainys.

Naujasis ACB čempionatas startuos jau po trijų savaičių – rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)