Lietuvos merginų rinktinė vadovaujama Viliaus Stanišausko ir Linos Brazdeikytės po atkaklios kovos 60:69 (16:13, 12:23, 19:9, 13:24) turėjo pripažinti Estijos bendraamžių pranašumą, o antrose turnyro rungtynėse 64:73 (8:22, 25:19, 14:22, 17:10) turėjo pripažinti Latvijos krepšininkių pranašumą ir turnyre užėmė trečią vietą.

Vaikinų rinktinė vadovaujama Karolio Čyžiaus ir Remigijaus Bardausko pirmą turnyro dieną 75:79 (23:16, 18:24, 23:22, 11:17) taip pat turėjo pripažinti bendraamžių iš Estijos pranašumą. Šeštadienį vaikinai susitiko su metais vyresne (U16) Estijos rinktine, kuri turnyre dalyvavo svečio teisėmis ir į apdovanojimus nepretendavo. Vyresnieji Estijos krepšininkai įrodė savo pranašumą rezultatu 90:64 (22:16, 24:7, 22:24, 22:17).

Paskutinę turnyro dieną lietuviai susitiko su Latvijos krepšininkais ir iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 83:59 (22:14, 16:18, 28:14, 17:13), kuri dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato leido vaikinams iškovoti pirmą vietą turnyre.

„Esame labai laimingi ir patenkinti vaikinais, nes jie išklausė visus mūsų reikalavimus ko mes norėjome iš jų. Imlumas buvo fantastinis, nes per kiekvienas rungtynes gerinome žaidybines detales ir to pasekoje pasiekėme netikėtą pergalę prieš latvius. Praėjusiais metais mes prieš juos pralaimėjome 40-ies taškų skirtumu ir tikrai smagu, kad šiais metais atėjome ir parodėme, kad ne tik galime kovoti, bet galime laimėti dideliu taškų skirtumu.

Ačiū krepšinio federacijai, kad išskyrė net dešimt dienų pasiruošti prieš šį turnyrą. Ačiū visam personalui ir visiems žaidėjų tėveliams, kurie atvyko mūsų palaikyti. Tai buvo tikrai didelė jėga“, – teigė vaikinų rinktinės treneris Karolis Čyžius.

Merginų ir vaikinų rinktinės buvo sudarytos iš Lietuvos krepšinio federacijos organizuojamo projekto „Talentų karta“ dalyvių. „Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai.

Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus. Projekto dalyviai vėl sulauks dovanų iš prekybos centro „LIDL“ – jaunieji krepšininkai galės pasistiprinti „Čempionų užkandžiais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)