Eurohoops.net sudarytame sąraše žaidėjų algos yra nurodomos JAV doleriais. Portalo teigimu, labai sunku tiksliai įvardinti, kokias sumas krepšininkai prarado dėl koronaviruso pandemijos sukeltos krizės. Klubai įprastai neteikia informacijos apie žaidėjų atlyginimus, jie nei paneigia nei patvirtina ir faktų apie abipusiu susitarimu priimtus krepšininkų atlyginimų sumažinimus.

Visgi nėra abejonių, kad daugiausiai uždirbančiu Eurolygos krepšininku išlieka „Barcelonos“ aukštaūgis Nikola Mirotičius. 29-erių metų 208 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas per ateinantį sezoną Barselonoje turėtų uždirbti apie 5,4 mln. JAV dolerių (apie 4,5 mln. eurų). Tiesa, iš „Barcelonos“ stovyklos pavasarį skriejo žinios apie „diržų susiveržimą“, todėl ši suma gali būti ir mažesnė.

Be N. Mirotičiaus, „Barcelonos“ klube didžiuliais atlyginimais gali pasigirti dar trys žaidėjai. Į daugiausiai uždirbančių dešimtuką patenka amerikietis gynėjas Cory Higginsas ir snaiperis ispanas Alexas Abrinesas – jie per sezoną turėtų gauti maždaug po 2 mln. JAV dolerių (1,7 mln. eurų).

Greta dešimtuko ribos yra ir šią vasarą su „Barcelona“ sutartį pasirašęs įžaidėjas Nickas Calathesas. Iš Atėnų „Panathinaikos“ į Kataloniją persikėlęs graikas-amerikietis per sezoną taip pat turėtų gauti beveik 2 mln. JAV dolerių.

Taip pat tarp daugiausiai uždirbančių Eurolygos krepšininkų yra Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Stambulo „Fenerbahče“, ir Madrido „Real“ klubų žaidėjai.

Visas sąrašas
(vieta, žaidėjas, klubas, atlyginimas JAV doleriais)

1.Nikola Mirotičius„Barcelona“5,4
2.Shane'as Larkinas„Anadolu Efes”3,7
3.Nikola MilutinovasCSKA2,5
4-5.Mike'as JamesasCSKA2,5
4.5.Aleksejus Švedas„Chimki”2,5
6.Nando De Colo„Fenerbahče“2,4
7.Janas Vesely„Fenerbahče“2,2
8-9.Sergio Llullas„Real”2
8-9.Walteris Tavaresas„Real”2
10-11.Cory Higginsas„Barcelona”2
10-11.Alexas Abrinesas„Barcelona”2


Eurohoops.net duomenimis, greta šio sąrašo rikiuojasi dar viena grupelė beveik po 2 mln. JAV dolerių per sezoną uždirbančių žaidėjų.

Tai jau minėtasis N. Calathesas, į Pirėjo „Olympiakos“ persikėlęs Kostas Sloukas, į Milano „Olimpia Armani“ atvykęs Malcolmas Delaney, CSKA liekantis Willas Clyburnas, „Anadolu Efes“ įžaidėjas Vasilije Micičius, „Real“ senbuvis Rudy Fernandezas ir Tel Avivo „Maccabi“ lyderis Scottie Wilbekinas.

Jeigu pagalių į ratus neįkiš koronaviruso pandemija, Eurolygos sezonas turėtų startuoti spalio pirmomis dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)