Sveikindamas projekto dalyvius, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas linkėjo išvengti traumų ir parodyti save.

„Palinkėsiu visiems būti sveikiems, išvengti traumų ir įrodyti savo maksimalią vertę. Tai yra tik kelio pradžia į aukštą lygį, mūsų tikslas yra, kad tiek mergaitės, tiek berniukai, į moterų ir vyrų rinktines patektų trumpiausiu keliu. To norime ir palinkėti“, – sveikindamas šeštojo „Talentų kartos“ sezono dalyvius sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius.

„Talentų kartos“ projektas tradiciškai būdavo vainikuojamas tarptautiniu Ramūno Šiškausko vardo turnyru, bet dėl pasaulinės pandemijos birželį šis turnyras buvo atšauktas. Tiesa jaunieji krepšininkai neliko be tarptautinių varžybų. Federacijoms sutarus, bus vykdomas U15 „Baltijos taurės“ turnyras.

„Po vasaros buvo sunku ne tik man, bet ir visai komandai, buvom viską pamiršusios, bet per stovyklą viską atsiminėme ir bandysime kuo geriau pasirodyti turnyre. Labai faina, kad vyksta tokie projektai, galima susitikti su kitomis panelėmis, o visi treneriai daug davė, išmokom iš jų kažko naujo, tikimės, kad ir mes davėm kažką jiems“, – pasakojo projekto „Talentų karta“ dalyvė Eva Pernavaitė.

Pasirodymą „Baltijos taurės“ turnyre lietuviai pradės jau šį penktadienį. Merginų rinktinė 15 val. 30 min. susitiks su Estija, o po šios dvikovos – 17 val. 45 min. į kovą stos šių šalių vaikinų rinktinės. Šeštadienį merginų rinktinė ilsėsis, o vaikinai susitiks su metais vyresne Estijos (U16) rinktine.

Turnyrą rinktinės baigs sekmadienį susitikimais su Latvijos bendraamžiais. Merginų dvikova prasidės 10 valandą, o vaikinų – 12 val. 15 min.

„Stipriai paėjome į priekį, turėjome keturias stovyklas, per kurias tobulinome tam tikrus žaidimo aspektus. Manau per šiuos metus stipriai patobulėjome ir esame pasiruošę žaisti „Baltic Cup“ turnyre“, – teigė projekto dalyvis Petras Padegimas.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus. Projekto dalyviai vėl sulauks dovanų iš prekybos centro „LIDL“ – jaunieji krepšininkai galės pasistiprinti „Čempionų užkandžiais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)