Pasibaigus kontraktui su „Žalgiriu“, kurio pagrindinei komandai atstovavo nuo 2014-ųjų, liepos mėnesį E. Ulanovas sudarė dvejų metų sutartį su „Fenerbahče“.

Šiuo metu lietuvis jau yra Turkijoje, kur su naujaisiais komandos draugais pradėjo ruoštis naujam sezonui. Apie pirmąsias savo patirtis „Fenerbahče“ aplinkoje ir Stambule E. Ulanovas pasakojo oficialiai klubo interneto svetainei.

Žodžiais iš filmo „Krikštatėvis“ prakalbęs krepšininkas neslepia – vasaros viduryje „Fenerbahče“ pateiktas pasiūlymas buvo toks, „kurio nebuvo įmanoma atsisakyti“.

„Buvo labai malonu gauti pasiūlymą iš tokio lygio klubo, koks yra „Fenerbahče“. Tai tiesiog toks pasiūlymas, kurio atmesti nebuvo įmanoma. Mane labai pradžiugino faktas, kad susidomėjimą išreiškė aukščiausio kalibro komanda. Ir iš tikrųjų, persikėlimo procesas nebuvo labai ilgas. Pasikalbėjau su agentu, su šeima, su treneriu – tada ir apsisprendžiau. Daug žinučių gavau ir iš „Fenerbahče“ fanų, ir iš naujų komandos draugų. Tikrai jaučiu, kokį didelį palaikymą turi klubas Turkijoje“, – pasakojo E. Ulanovas.

Nors žaidžiant „Žalgiryje“ viešėti Stambule teko daugybę kartų, savarankiškai persikėlus į šį daugiau nei 15 mln. gyventojų turintį miestą potyriai buvo kitokie.

„Tiesą sakant, pirmasis mano įspūdis Stambule – eismas. Tokio Lietuvoje mes tikrai neturime ir man tai yra naujas iššūkis, – juokėsi E. Ulanovas. – Tačiau į tai žiūriu kaip į naują nuotykį – būdami krepšininkais visuomet norime naujų ir įdomių patirčių. Tiesiog žinau, kad su tuo susitvarkysiu, o ateityje čia norėsiu atsivežti ir savo šeimą. Matau, kad visi čia noriai padeda, todėl dėl ateities gyvenimo sąlygų tikrai nesijaudinu, mes čia susikursime sau palankią aplinką.“

Sezonui „Fenerbahče“ rengtis pradėjo ne Stambule, o už kelių šimtų kilometrų nuo miesto esančioje Topuk vietovėje, kur prie Abanto ežero stovi prabangus „Fenerbahče Serkan Acar Resort“ poilsio ir reabilitacijos centras.

„Sąlygos čia tiesiog puikios, – tvirtino E. Ulanovas, netrukus prisiminęs ir savo viešnages „Ulker Sports and Event Hall“ arenoje, kurioje „Fenerbahče“ žaidžia namų rungtynes, – Manau, kad tam tikrų panašumų tarp Kauno ir Stambulo galima įžvelgti – žmonės abiejuose miestuose labai myli krepšinį, palaiko tave net ir sunkiomis akimirkomis, po pralaimėjimų. O žaidėjams tokie dalykai labai svarbūs.

Ne kartą Stambule teko būti „Fenerbahče“ komandos varžovu – prisimenu, kad fanai arenoje renkasi likus kelioms valandoms iki rungtynių, palaiko žaidėjus net apšilimo metu, darosi nuotraukas. Ir iš to susidariau labai gerą įspūdį apie vietos fanų įpročius ir elgesį.“

„Žinoma, situacija dėl pandemijos yra sudėtinga ir mes nežinome, kas laukia ateityje. Tačiau aš norėčiau palinkėti sirgaliams, kad jie vėl galėtų lankytis arenoje ir mus palaikyti – mes savo ruožtu pasistengsime suteikti jiems kuo daugiau gerų emocijų ir aikštėje atiduoti visas jėgas“, – pridūrė lietuvis.

Anot E. Ulanovo, naujasis „Fenerbahče“ treneris – serbas Igoris Kokoškovas – jam paliko labai komunikabilaus ir savo reikalavimus itin aiškiai išdėstančio žmogaus įspūdį.

„Prieš man persikeliant į „Fenerbahče“ mes kalbėjomės telefonu – visų pirma, įspūdį paliko trenerio komunikacija. O kai pradėjome treniruotes, pamačiau, jog jis puikiai paaiškina, ko nori iš mūsų, ko tikisi iš komandos. Suprasti tikrai labai paprasta. I. Kokoškovas turi ir NBA patirties, tapo Europos čempionu su Slovėnijos komanda – mes suprantame, kad tai puikus pasirinkimas „Fenerbahče“ klubui“, – dėstė E. Ulanovas.

Pokalbio metu neišvengta ir klausimo apie Š. Jasikevičių, šią vasarą pasirašiusį sutartį su „Barcelona“ ir į Kataloniją išsivežusį beveik visą buvusį „Žalgirio“ trenerių štabą. Pasak puolėjo, tokios permainos „Žalgirio“ klube neišvengiamai brendo ir su tuo reikia susitaikyti, nors sirgaliai ir reagavo labai jautriai.

„Džiaugiuosi dėl trenerio. Faktas, kad Lietuvoje visi labai nuliūdo dėl Šarūno išsiskyrimo su „Žalgiriu“. Tačiau visi žinojo ir tai, kad jis turi ypatingą ryšį su „Barcelona“. Šis išsiskyrimas turėjo įvykti anksčiau ar vėliau – Šaras norėjo išvykti į Barseloną, svajojo apie tai. Linkiu jam kuo didžiausios sėkmės. Kartais gyvenime tu turi priimti sprendimus nepaisant to, kad kai kurie žmonės nebus patenkinti. Manau, kad Barselonoje jam seksis labai gerai“, – prognozavo E. Ulanovas.

Praėjusį sezoną Eurolygoje krepšininkas vidutiniškai žaidė po 25 minutes, pelnė po 8,3 taško, atkovojo po 3,3 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 9,7 naudingumo balo.

Be E. Ulanovo, šią vasarą „Fenerbahče“ pasirašė sutartis su gynėjais Kenanu Sipahi, Jarellu Eddie ir Lorenzo Brownu, puolėjai Dyshawnu Pierre ir Danilo Bartheliu bei vidurio puolėju Johnny Hamiltonu.

Eurolygos sezoną „Fenerbahče“ pradės spalio 2-ąją namų rungtynėmis su Belgrado „Crvena „Zvezda“.

„Fenerbahče“ sudėtis
(numeris, žaidėjas, pozicija, ūgis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)