Kovo mėnesį N. Hayesas dėl koronaviruso pandemijos buvo priverstas izoliuotis savo bute Kaune, o jo saviizoliacija tapo įdomi ir JAV sporto žiniasklaidos milžinui „Sports Illustrated“, kurio paskyra „Twitter“ tinkle pasidalino kulinarinius įgūdžius demonstravusio žalgiriečio vaizdo įrašu.

25-erių amerikietis tuomet teigė svarstantis pradėti kulinarinį šou – įrašo pabaigoje jis pasidalino veganiško patiekalo receptu.

Nors grįžęs į gimtinę N. Hayesas maisto gamybą apleido, puolėjas žada vėl atsigriebti Kaune. Atletas netgi priėmė iššūkį pasigaminti cepelinų.


Lietuvių kalbos pagrindus jau išmokęs bei jų nepamiršęs krepšininkas vėl sulaukęs apie tai klausimo pralaimėjo lažybas Thomui Walkupui, tačiau nesupykęs ant žurnalisto pokštavo ir apie Paulių Jankūną bei pasakojo apie naująjį trenerį Martiną Schillerį, išvykusį Zachą LeDay ir asmeninius tikslus.

– Nigelai, kaip jaučiatės sugrįžęs į Lietuvą ir į „Žalgirio“ treniruotes?, – Delfi paklausė N. Hayeso.

– Gera vėl būti Lietuvoje. Tai puiki krepšinio šalis, turinti puikius krepšinio gerbėjus. Smagu sutikti vyrukus, su kuriais čia žaidėme praėjusį sezoną. Manau, jog per šį pusmetį visi tapome geresniais. Turime naują trenerių štabą, o priešais mus – įdomūs iššūkiai. Bus įdomu pamatyti, ką galime nuveikti.

– Kaip sekasi tobulinti lietuvių kalbos įgūdžius?

– Mano lietuvių kalba tobulėja nuolat. Beje, dabar esu skolingas Thomui (Walkupui – red. pastaba) pinigų, nes susilažinome, kad kažkas paklaus manęs apie lietuvių kalbą. Ačiū už tai, kad dabar turėsiu Thomui mokėti. Bet taip, ši kalba yra puiki, daug išmokstu iš Jankio ir Milo. Tiesa, jie yra prasti mokytojai, geriausias mokytojas yra Marty (Gebenas – red. pastaba).

– Karantino Kaune metu dažnai gaminote, kalbėjote apie kulinaro karjerą. Kaip sekasi siekti šios karjeros?

– Dabar pradėsiu vėl gaminti dažniau. Gal turi pasiūlyti patiekalą, kurį turėčiau pagaminti?

– Gal cepelinų?

– Tai tas įdarytų bulvių patiekalas, kurį jūs mėgstate, tiesa? Turiu pasidomėti, kaip juos pagaminti, bet tikrai galėčiau tai padaryti.

Nigelas Hayesas

– Keli žaidėjai paliko komandą. Kurio iš jų pasiilgsite labiausiai?

– Zacho (LeDay – red. pastaba), myliu Zachą, jis buvo puikus. Šią vasarą kelis kartus su juo kalbėjausi. Pasiilgsiu visų, bet Zachas buvo ypatingas vyrukas, su kuriuo buvo šaunu. Bet taip jau yra, kiekvienas savo karjerose juda į priekį, kada nors dar pasimatysime.

– Kokį įspūdį palieka „Žalgirio“ naujokai?

– Nežinau, juos pažįstu tik tris dienas, įspūdžių dar neturiu. Paklausk manęs po mėnesio ir pateiksiu geresnį atsakymą.

– Ar matote labai daug skirtumų tarp Šarūno Jasikevičiaus ir naujojo trenerio Martino Schillerio?

– Taip (šypsosi).

– Kaip dėl šių skirtumų jaučiatės?

– Yra daugybė būdų būti krepšinio treneriu. Ir Europoje, ir visame pasaulyje kiekvienas treneris turi sistemą ir treniravimo stilių, kuris, jų nuomone, yra pats geriausias. Nesvarbu, ar kažkuris treneris yra geresnis už kitą. Svarbiausia yra tai, pas kokį trenerį žaidi, ir tai, kaip jie dirba savo darbą.

– Kaip manote, kas bus šios „Žalgirio“ komandos lyderiu?

– Mūsų kapitonas Janky yra lyderis. Manau, kad Janky pirmaus komandoje pagal taškus, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus, perimtus kamuolius ir blokus. Jis labai stengiasi tobulinti savo žaidimą, dabar jis yra ir labai atletiškas. Jis gali dėti – praėjusią dieną per treniruotę jis įdėjo „malūnėliu“.

Tai beprotybė, ką jis veikė per karantiną? Negana to, jis neprameta mesdamas iš toli. Manau, jog naujojo trenerio sistemoje ketvirta pozicija yra labai svarbi, todėl per rungtynes jis turėtų mesti apie 18-20 taškų. Jis atrodo puikiai (šypsosi).

– Galbūt laimės MVP apdovanojimą?

– Galbūt (šypsosi).

– Kokie yra jūsų asmeniniai tikslai? Gal apdovanojimų sieksite ir jūs?

– Turiu tikslų, tačiau paliksiu juos paslaptyje. Asmeninių tikslų turiu visada. Svarbiausia kiekvieną dieną dirbti ir stengtis būti vis geresniu. Jei tai darysi, sezono pabaigoje būsi daug geresnis. Kai bus pradėta dalinti apdovanojimus, pamatysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)