„Šarūno Jasikevičiaus išvykimas manęs nenustebino, o su naujuoju treneriu dar neturėjome tiek daug treniruočių, – teigė būtent po pokalbio su Šarūnu Jasikevičiumi sprendimą pakeisti „Ryto“ aprangą į „Žalgirio“ priėmęs M. Blaževičius. – Kiekvienas treneris skirtingas, turi savo treniruočių metodiką ir pobūdį.

Naujasis treneris išsiskiria savo energija, aikštėje reikia daug kalbėti, judėti. Bus daugiau treniruočių, galėsiu daugiau kažką pasakyti. Dabar įdomu ir mėginu pasisemti kažką iš šio trenerio“.

Jis prisipažino anksčiau nedirbęs su treneriais, turinčiais darbo Amerikoje patirties, tad klausimą, kiek M. Schillerio propaguojamas krepšinis yra amerikietiškas, paliko atvirą ateičiai.

„Apskritai puikus miestas, geros sąlygos sportui, yra daug vietų, kur galima skaniai pavalgyti, apsipirkti, gyvenu puikioje vietoje. Ir senbuviai puikiai priėmė, kartais pašmaikštauja, bet viskas puikiai“, – kalbėjo M. Blaževičius.

Anot vidurio puolėjo, „Žalgirio“ priekinė linija – Martinas Gebenas, Paulius Jankūnas, Augustine'as Rubitas, J. Lauvergne'as ir pats M. Blaževičius – daro įspūdį.

„Visiškai sutinku su A. Rubitu, tikrai geri žaidėjai, J. Lauvergne'as patyręs, daug įrodęs NBA ir Eurolygoje, dabar atvyko į Kauną ir tai daug ką parodo“, – sakė jis.

Paklaustas ar jau žino ką nors apie savo vaidmenį komandoje, Marekas nedaug galėjo pasakyti: „Nedaug apie tai kalbėjomės su treneriu, jis labiau akcentavo kaip ginsimės, taktikos būdus ir ką man reikėtų patobulinti“.

M. Blaževičiaus paminėtas J. Lauvergne'as – vienas skambiausių „Žalgirio“ pirkinių šią vasarą. Duodamas interviu prancūzas atskleidė, kad labai domisi politika ir jau seka Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus paskyrą „Twitter“ socialiniame tinkle.

„Man tikrai patinka tai, ką mačiau kol kas. Dirbame gerai ir nekantrauju pradėti sezoną“, – kalbėjo J. Lauvergne‘as.

„Žalgirio“ komandą šią vasarą papildė visa grupė naujų žaidėjų – atvyko amerikiečiai Steve'as Vasturia, A. Rubitas, prancūzas J. Lauvergne'as, argentinietis Patricio Garino, lietuviai Tomas Dimša ir M. Blaževičius.

Primename, kad rugsėjo viduryje „Žalgirio“ arenoje vyks kontrolinis keturių komandų turnyras. Eurolygos sezoną žalgiriečiai pradės spalio 1-ąją išvykos rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)