S. Vasturia yra pirmasis šio tarpsezonio „Žalgirio“ naujokas, kurį į Lietuvą priviliojo tuomet komandą dar treniravęs Šarūnas Jasikevičius. Derybos vyko sklandžiai, todėl anksti pasiruošimą naujam sezonui pradėjusi Kauno ekipa su 25-erių gynėju susitarė dar balandžio viduryje.

Vis dėlto po kelių mėnesių Š. Jasikevičius išvyko į Barseloną, o S. Vasturia į Kauną atvyko jau pas naują trenerį. Dėl pokyčių trenerių štabe iš konteksto iškritęs amerikietis pripažįsta, jog tai yra iššūkis, tačiau jis pasitiki savimi ir yra motyvuotas M. Schilleriui pademonstruoti tai, ką jame įžvelgė Šaras.

„Pokyčiai buvo netikėti, bet sporte taip jau nutinka. Treneriai išeina, kiti treneriai ateina. Man tai yra iššūkis, nes turiu parodyti save naujam treneriui. Kol kas sutariame su juo puikiai. Jis labai nori visus pažinti. Šis specialistas jau yra pripažintas JAV, siekiu įsidėmėti jo patarimus ir patobulėti.

Treneris Jasikevičius mane į Kauną kvietėsi įžvelgdamas mano aukštą krepšinio suvokimą ir sugebėjimą padaryti savo komandos draugus geresniais. Noriu, kad tai šias mano savybes įžvelgtų ir naujasis treneris. Kad ir koks vaidmuo man bus skirtas, aš prie jo prisitaikysiu ir pasistengsiu padėti klubui laimėti“, – pasakojo S. Vasturia.

Steve'as Vasturia

Kartu su Martinu Gebenu ir Vilniaus „Ryto“ naujoku Demetriusu Jacksonu „Notre Dame“ universitete 2014-2016 metais žaidusio S. Vasturia karjeros kelias rožėmis klotas kol kas nebuvo.

Baigęs universitetą, 2017-ųjų vasarą amerikietis bandė palikti įspūdį gimtojo miesto klubo Filadelfijos „76ers“ treneriams, tačiau šaukimo NBA naujokų biržoje jis nesulaukė.

Vėliau S. Vasturia pusmetį nerungtyniavo, o pirmąjį profesionalo kontraktą sudarė 2018-ųjų sausį, kai šansą jam suteikė Berlyno ALBA. Vis dėlto Vokietijoje pirmu bandymu krepšininkas neįsitvirtino – kitą sezoną jis išvyko rungtyniauti į Ispanijos antrąją lygą, kur gindamas „Palencia“ garbę per mačą vidutiniškai rinko po 16,2 taško bei po 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

2019 metų vasarą S. Vasturia nusprendė mėginti laimę Vokietijoje dar kartą ir tuomet jam pasisekė gerokai labiau. Vokietijos čempionate amerikietis vidutiniškai rinko po 13,4 taško ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo, o FIBA Čempionų lygoje – po 11,8 taško bei 5,4 rezultatyvaus perdavimo. Solidus žaidimas jam uždirbo kontraktą su Eurolygos ekipa.

Steve'as Vasturia

Patirties aukšto lygio rungtynėse neturintis „Žalgirio“ naujokas supranta, jog klubo sirgaliams jis yra pats didžiausias klaustukas, tačiau kiekvieną dieną tobulėti siekiantis krepšininkas pasitiki savimi ir fanų meilę ketina užsitarnauti sunkiu darbu.

„Žinoma, „Žalgiris“ man dabar yra didelis iššūkis. Turiu įrodyti, kad esu vertas čia būti bei užsitarnauti tiek trenerio pasitikėjimą, tiek ir sirgalių palaikymą. Nekantrauju pradėti sezoną, įsivažiuoti ir būti pilnaverte šios komandos dalimi“, – Delfi sakė S. Vasturia.

Iš pažiūros kuklus amerikietis kol kas Kaune daugiausiai bendrauja su savo tautiečiais, tačiau neabejoja – nuošalyje jo nepaliks ir kiti žalgiriečiai.

„Kaune žaidžia daug talentingų vyrukų, nemažai jų jau žaidžia čia kelis sezonus, jie yra susibendravę. Apsiprasti man padeda Nigelis ir Thomas. Jau spėjau suprasti ir tai, kad Paulius Jankūnas ir Marius Grigonis yra puikūs lyderiai. Neabejoju, kad ateityje geriau pažinsiu ir visus likusius bendraklubius.

Manau, kad nesunkiai apsiprasiu su jais visais“, – pokalbio pabaigoje tarė S. Vasturia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)