Lietuvos čempionų vairą iš Šarūno Jasikevičiaus perėmęs austras kalbėjo gana lakoniškai, tačiau įvardijo savo lūkesčius Lietuvoje, apibūdino pasirinktus asistentus, išskyrė „Žalgirio“ rūbinės lyderius ir tvirtino manantis, kad jau suspėjo pažinti savo naujosios komandos žaidėjų charakterius.

– Treneri, ar jaučiate daugiau spaudimo dėl to, kad čia prieš jus dirbo Šarūnas Jasikevičius?

– Tai prideda šiek tiek spaudimo. Šaras yra legenda, ypatingai čia. Vis dėlto turiu koncentruotis į tai, ką darau aš. Turiu apie Šarą negalvoti (šypsosi).

– Papasakokite, kaip tapote „Žalgirio“ treneriu.

– Kauno ekipa turi skautų visur, jie sužinojo apie mano darbą ir su manimi susisiekė. Po dviejų dienų turėjau darbo interviu, jis pasisekė neblogai. Dar po kelių dienų pasirašiau kontraktą ir atvykau čia.

– Ar turėjote kokių nors dvejonių dėl atvykimo į Lietuvą?

– Ne. Jei atvirai, kai toks klubas paskambina, negali dvejoti. Sulaukti „Žalgirio“ kvietimo yra garbė. Man iššūkis buvo tik palikti JAV.

– Kokie, jūsų nuomone, yra skirtumai tarp JAV ir Europos krepšinio?

– Pirmas dalykas ateinantis į galvą – sezonas mums labai įtemptas, labai daug rungtynių. Rungtynių kiekis Eurolygos komandai ir NBA komandai yra panašus. Ir ten, ir ten tvarkaraštis labai nelengvas. Europoje ekipos įprastai turi pakankamai laiko treniruotis, tačiau Eurolygos komandos to laiko stokoja, reikia prisitaikyti. Manau, kad turiu reikiamos patirties, kaip treniruotes reikia vesti tada, kai laiko nėra daug.

– Ko tikitės iš „Žalgirio“?

– Tradicijos, lojalumas, ištikimi gerbėjai, garsi arena. Apie tai man pasakojo visi.

– Turite daug pajėgių aukštaūgių, ar tai bus stiprybė – žaisti per priekinę liniją?

– Mūsų darbas yra žaisti naudojantis savo stiprybėmis, naudosimės savo raumenimis.

– Ar įprastai sekate Europos krepšinį? Ar turėjote susipažinti su komanda iš naujo?

– Taip, sekiau Eurolygą, stebėjau „Žalgirio“ rungtynių. Vis dėlto gavęs kvietimą turėjau pasižiūrėti daugiau. Pradėjau studijuoti žaidėjus, ankstesnes rungtynes. Dabar jaučiuosi patogiai, ir nors turėjome tik vieną treniruotę, jaučiu, kad krepšininkus jau pažįstu. Taip nutiko todėl, nes per paskutines savaites nemažai analizavau jų žaidimą.

– Kaip atrodė jūsų skambučiai žaidėjams?

– Kai buvau JAV, visiems skambinau telefonu, susipažinau. Atvykęs į Lietuvą buvau karantine ir nusprendžiau, jog geriausias būdas yra daryti „Zoom“ skambučius su kiekvienu žaidėju individualiai. Tai buvo video skambučiai, kurių metu kalbėjomės apie krepšinį.

– Kokie bus jūsų asistentų vaidmenys?

– Pagrindinis treneris Arne Woltmannas turi Eurolygos patirties, pažįstu jį iš Vokietijos rinktinės, labai juo pasitikiu. Evaldas Beržininkaitis buvo kartu su Šaru ir nuo video koordinatoriaus iškilo iki asistento. Tautvydas Sabonis jaunas, bet jis atneša kokybę, jis bus fiziškas su žaidėjais treniruotėse ir padės jiems tobulėti.

– Kokią pajutote atmosferą „Žalgirio“ rūbinėje?

– Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis yra komandos senbuviai ir akivaizdu, kad jie yra komandos siela. Marius Grigonis yra savo karjeros pike, tai labai stiprus žaidėjas. Nenoriu išskirti trijų žaidėjų, bet komandos rūbinėje šie trys žmonės yra svarbiausi. Pajutau tai vos atvykęs.

– Kokie jūsų santykiai su žiniasklaida? Ar skaitote, ką apie jus rašo?

– Visada labai koncentruojuosi į darbą, bet galbūt komandos atstovas spaudai Almantas Kiveris man padės sužinoti, ką apie mane kalba.

– Kokie jūsų įspūdžiai apie Kauną ir „Žalgirio“ infrastruktūrą?

– Kaune oras kol kas yra puikus. Senamiestis yra fenomenalus – man patinka, kad čia galiu keliauti ne tik kojomis, bet ir važinėtis automobiliu. Na o „Žalgirio“ treniruočių centras yra puikus, šaunūs ofisai, puiki arena, galiu tik pagirti.

– Ko tikitės iš NBA atkrintamųjų varžybų?

– Jutos „Jazz“ yra mano komanda – buvau ten trejus metus, identifikuojuosi su tuo klubu. Kita vertus, šiuo metu nė kiek nesekiau NBA, turiu darbų čia.

Savo ruožtu „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis mano, kad lyginti Š. Jasikevičiaus ir M. Schillerio darbo metodus kol kas gerokai per anksti.

„Sunku pasakyti po pirmos treniruotės, gal bus lengviau kažką pasakyti po mėnesio ar dviejų. Palyginti negalima – šiemet filosofija kitokia, pratimai kitokie. Treneris atėjo su savo bagažu, yra daug amerikietiško pozityvumo. Yra kitaip, bet negaliu sakyti, kad yra blogai. Treniruotė buvo ilga, bet suprantama – treneris nori įdiegti savo filosofiją, daugiau paaiškinti. Daug aiškinimo, daug skirtingų pratimų. Nenoriu plėstis, nes po mėnesio ar dviejų gal kitaip kalbėsiu“, – pažymėjo vienas iš „Žalgirio“ lyderių.

„Dar laukia bendra komandos vakarienė – tada daugiau vieni kitus pažinsime. Lengva įsilieti į rūbinę čia – visus lengvai priimame. Nesutarimų tikrai nebus ir atsiskyrėlių nebus“, – apie susipažinimą su kitais komandos naujokais kalbėjo M. Grigonis.

„Žalgirio“ komandą šią vasarą papildė visa grupė naujų žaidėjų – atvyko amerikiečiai Steve'as Vasturia, Augustine'as Rubitas, prancūzas Joffrey Lauvergne, argentinietis Patricio Garino, lietuviai Tomas Dimša ir Marekas Blaževičius.

Primename, kad rugsėjo viduryje „Žalgirio“ arenoje vyks kontrolinis keturių komandų turnyras. Eurolygos sezoną žalgiriečiai pradės spalio 1-ąją išvykos rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)