„Šių testų metu įvertiname fizinę ir funkcinę sveikatos būklę, iš gautų rezultatų galime nustatyti krepšininkų raumenų disbalansą, judesių būklę. Tai jiems leis geriau pasiruošti artėjančiam sezonui“, – sakė „VS-Fitness“ kineziterapeutas Dalius Šiaučiūnas.

Lietuvos krepšinio federacija nuolat rūpinasi jaunųjų krepšininkų rengimu, ypatingai jų pasiruošimui būsimiems oficialiems Europos čempionatams. Yra organizuojamas ne vienas projektas, kuriame rūpinamasi ne tik fiziniu, taktiniu, individualiu rengimu, bet ir sveikatos patikrinimu.

„Džiaugiamės turėdami galimybę bendradarbiauti su „VS-Fitness“ kolektyvu ir testuoti savo jaunimą. Galime matyti ne tik esamą būklę, bet ir įvertinti galimas grėsmes bei užkirsti kelią galimoms traumoms. Šiuos testus atliekame metai iš metų ir saugome duomenis, kad galėtume sekti jų pasiruošimą, fizinę būklę“, – pasakojo Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

„Buvo įdomu pasižiūrėti savo galimybes, darėme įtūpstus, pritūpimus bei įvairius funkcinius pratimus. Taip pat „Biodex“ testą, kuris man labiausiai įsiminė. Buvo nelengva, bet pamačiau, kad esu tikrai neblogos formos, įdomu pasižiūrėti savo galimybes“, – teigė „Talentų kartos“ projekto dalyvis Petras Padegimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)