Memfio ekipa 119:106 (22:21, 38:29, 33:24, 26:32) įveikė be suspenduoto Giannio Antetokounmpo žaidusią NBA reguliaraus sezono nugalėtoją Milvokio „Bucks“ ir užsitikrino galimybę papildomoje serijoje pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Lietuvio sąskaitoje – 26 taškai, 19 atkovotų kamuolių ir 12 rezultatyvių perdavimų. Pastarojoje statistikos grafoje vidurio puolėjas savo asmeninį rekordą pagerino daugiau nei dvigubai. Iki šiol NBA arenose daugiausiai jis buvo atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

J. Morantas pelnė 12 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Būtent komandinį žaidimą pergalės priežastimi po dvikovos įvardino J. Valančiūnas.

„Smagu dalintis kamuoliu, smagu matyti, kaip komandos draugai renka taškus. Žaidimas mums buvo malonumas, ir tai buvo svarbiausia. Kartu puolėme, kartu ir gynėmės, padėjome vieni kitiems. Jautėmės kaip vienas vienetas. Buvome tokioje padėtyje, kai paprasčiausia buvo pasiduoti, bet vietoje to atsakėme kovodami iki paskutinės sekundės“, – komentavo 28-erių uteniškis.

Paklaustas, ką rinksis iškart po mačo – žvejybą ar būsimų varžovų papildomoje serijoje Portlando „Trail Blazers“ rungtynių peržiūrą, lietuvis šypsojosi, bet neilgai.

„Dabar laikas būti rimtiems“, – pabrėžė J. Valančiūnas, kurio ekipos laukia pragariškai sunki užduotis – dukart iš eilės įveikti vieną geriausių NBA „burbulo“ komandų ir nesustabdomą jos lyderį Damianą Lillardą.

Beje, komandos draugai aukštaūgiui atidavė rungtynių kamuolį, taip pažymėdami pirmąjį jo karjeros trigubą dublį.

„Pasiliksiu šį suvenyrą ir rodysiu savo vaikams, kad matytų, ką nuveikė tėtis“, – kvatojosi J. Valančiūnas.

„Laukėme iki paskutinių reguliaraus sezono rungtynių, kad parodytume savo geriausią žaidimą. Labai didžiuojuosi vaikinais. Jie suprato momento svarbą, suprato, kokią turime galimybę“, – pridūrė komandos strategas Tayloras Jenkinsas.

Jonas Valančiūnas rungtynėse su "Bucks"

Ši pergalė „Grizzlies“ užtikrino devintą Vakarų konferencijos vietą.

„Grizzlies“ varžovė papildomoje serijoje „Trail Blazers“ paskutiniame reguliariojo sezono mače dramatiškai nugalėjo Bruklino „Nets“ 134:133 (31:31, 42:26, 24:37, 37:29).

Kadangi Portlando krepšininkai finišavo aštunti, jiems pakaks vienos pergalės papildomose rungtynėse šeštadienį. „Grizzlies“ pergalės atveju, komandos žais dar vieną lemiamą dvikovą sekmadienį.

NBA atkrintamųjų varžybų pirmo etapo poros

Rytų konferencija:

Milvokio „Bucks“ – Orlando „Magic“
Toronto „Raptors“ – Bruklino „Nets“
Bostono „Celtics“ – Filadelfijos „76ers”
Majamio „Heat” – Indianos „Pacers”

Vakarų konfrencija

Los Andželo „Lakers“ – Portlando „Trail Blazers“/Memfio „Grizzlies“
Los Andželo „Clippers“ – Dalaso „Mavericks“
Denverio „Nuggets“ – Jutos „Jazz“
Oklahomos „Thunder“ – Hjustono „Rokcets“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)