Nebeturi išeities

FIBA sankcijos sekė Krepšinio arbitražo teisme (BAT) pralaimėtą bylą buvusiam Prienų klubo legionieriui iš JAV Anthony Lee.

Kaip jau rašė Delfi, 29-erių puolėjas, Prienuose rungtyniavęs kelis 2018-2019 metų sezono mėnesius, prisiteisė 15,7 tūkst. eurų kompensaciją dėl vienašališkai nutraukto kontrakto.

„Cbet“ taip pat turės padengti 6 tūkst. eurų teismo išlaidų.

Jei klubas nevykdys teismo sprendimo, jis negalės registruoti užsienyje praėjusiame sezone žaidusių naujokų.

Tokių kaip iš Madrido „Estudiantes“ atvykstantis senegalietis Khadimas Sow, apie kurio įsigijimą pranešta antradienį.

Pasak klubo direktoriaus Adomo Kubiliaus, prieniškiams dabar nebelieka kitos išeities kaip tik kloti pinigus ant stalo.

„Ketiname susimokėti, niekur nedingsime. Sprendžiame šį klausimą ir bandysime per šią savaitę jį sutvarkyti. Kai jau yra teismo sprendimas, kitai pusei nebėra prasmės ieškoti kompromisų, gal tik pavyks pinigų išmokėjimo grafiką sudėlioti“, – Delfi teigė A. Kubilius.

Biudžetą planuoja atsargiai

A. Lee ieškinys prailgino Prienų klubo jau daugelį metų tempiamą skolų uodegą.

A. Kubiliaus vertinimu, šiuo metu įsiskolinimai „išsitenka maždaug 50-60 tūkstančių eurų ribose“.

Lyginant su klubo metiniu biudžetu, tai nėra į dugną traukianti girnapusė. Vis dėlto pakankamai įkyri ir varginanti.

„Skolos pas mus kinta dinamiškai – vienais metais būna mažiau, kitais – daugiau. Tokia jau Prienų specifika – finansinių sunkumų mums visada buvo, yra ir, spėčiau, bus. Dabar jie lyg ir nėra tokie dideli, buvo daug blogesnių laikų. Bet tokie teismo sprendimai kaip A. Lee atveju mums tikrai skausmingi. Na, nieko nepadarysi, tai – jau pusantrų metų senumo istorija, ir vienaip ar kitaip kažkada ji turėjo baigtis“, – kalbėjo ekipos vadovas.

O paklaustas apie kito sezono biudžetą, jis teigė dėl pandemijos skaičiuojantis ypač atsargiai.

„Nieko nefantazuojame, komandą bandome sulipdyti iš generalinio rėmėjo ir savivaldybės skiriamų pinigų – tai būtų 350 tūkst. eurų. Nors dėl jų irgi nesame visiškai garantuoti, savivaldybė juk paramą skiria tik pavasarį. O ką surinksime viršaus – bandysime dengti skolas, tolygiau paskirstyti finansinius srautus“, – planavo A. Kubilius.

Su vyriausiuoju treneriu Mantu Šerniumi dėl tolesnio bendradarbiavimo jau sutaręs „Cbet“ šiuo metu turi devynis žaidėjus. Dauguma jų – naujokai.

Mantas Šernius

Prienus vasarą paliko visas praėjusio sezono žalgirietiškas desantas: Lukas Uleckas, Arnas Velička, Laurynas Birutis, Kerras Kriisa.

Aktyvus „Cbet“ bendradarbiavimas su Kauno „Žalgiriu“ truko tik metus, tačiau A. Kubilius nepraranda vilties pasiskolinti Lietuvos čempionams priklausančių žaidėjų.

„Kažkiek paveikė pandemija, ir „Žalgiris“ iki šios minutės tiesiog nelabai turėjo ką mums duoti. Bet ne faktas, kad tuo viskas ir baigėsi. Mūsų draugystė nenutrūko, toliau bendraujame. Manau, kad jie dar svarstys apie žaidėjų skolinimą, galbūt dviejų. Kaip tik esame palikę vieną gerą vietą komandoje“, – juokėsi A. Kubilius.

Kliuvo ir „Nevėžiui“

„Cbet“ papurtyti kišenę privertęs A. Lee LKL spėjo sužaisti tik 9 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 8,2 taško.

Dar brangesnis išėjo kiekvienas buvusio Kėdainių „Nevėžio“ legionieriaus iš Ukrainos Vladimiro Ševčenkos Lietuvoje pelnytas taškas.

Tame pačiame 2018-2019 metų sezone 25-erių gynėjas pasirodė 7-eriose rungtynėse ir tenkinosi 2,7 taško vidurkiu.

Atleistas iš komandos ukrainietis pasiskundė BAT. Kaip ir A. Lee atveju, Lietuvos klubui nepalankus teismo sprendimas buvo paviešintas praėjusią savaitę.

Šveicarijoje įsikūręs arbitražas patenkino žaidėjo reikalavimus ir įpareigojo „Nevėžį“ sumokėti 8,2 tūkst. eurų kompensaciją. Teismo išlaidos klubui atsieis dar 7,2 tūkstančio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)