Nauji susirgimai fiksuojami klubams grįžtant į treniruotes po tarpsezonio atostogų – šįkart į bendrą žaidėjų medicininę patikrą įtrauktas ir privalomas COVID-19 testas.

Remiantis klubų skelbiama informacija, visi infekciją pasigavę žaidėjai nejaučia ligos simptomų ir izoliuojasi savo namuose.

Sudėtingiausia yra Fuenlabrados „Montakit“ situacija. Po to, kai virusas diagnozuotas penkiems šios ekipos krepšininkams, ji sustabdė pasirengimą sezonui.

COVID-19 atvejai taip pat užfiksuoti čempionės Vitorijos „Baskonia“, kuriai kartu su senbuviu Tadu Sedekerskiu nuo ateinančio sezono atstovaus Rokas Giedraitis, Dovydą Giedraitį savo sudėtyje turinčio Madrido „Estudiantes“, Sevilijos „Real Betis“, Tenerifės „Iberostar“, Las Palmaso „Gran Canaria“ stovyklose.

Pastaroji praėjusią savaitę pranešė apie vieną teigiamą testą, o dabar jau užfiksuoti trys koronaviruso atvejai.

„Labai tikėtina, kad į treniruotes atvykstant daugiau naujų žaidėjų, susirgimų skaičius artėjančiomis dienomis toliau augs. Ši situacija parodo, kokie sunkumai laukia artėjančiame sezone. Praėjusį čempionatą pavyko sklandžiai užbaigti Valensijos „burbule“, kuriame viruso rizikos buvo suvaldytos, tačiau dabar kalbame apie ištisą sezoną, keliones tarp miestų ir šimtus žmonių, kasdieniame gyvenime susiduriančių su viruso grėsme“, – apžvelgdamas padėtį nuogąstauja „Mundo Deportivo“.

Primename, kad oficialus sezonas Ispanijoje prasidės rugsėjo 12-13 dienomis Tenerifės saloje vyksiančiomis Supertaurės varžybomis, kuriose kartu su šeimininkais dalyvaus „Barcelona“, „Baskonia“ ir Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)