Ruoštis sezonui „Barcelona“ pradės jau šią savaitę – treniruočių stovykla atsidaro rugpjūčio 8-ąją, šeštadienį. Tiesa, treniruotis pradės tik jaunieji komandos krepšininkai.

Pažinti klubo talentus norintis Š. Jasikevičius į stovyklą pirmuosius kviečia dublerių ir jaunimo ekipų žaidėjus bei pernai pagrindinės komandos suolelį šildžiusius krepšininkus.

„Šimtu procentų nepažįstu mūsų klubo jaunimo, todėl pirmiausia noriu išsiaiškinti, ką jie sugeba. Noriu jaunimui suteikti kuo daugiau šansų, tai stengiausi daryti ir Kaune. Tiesa, žaidėjai turi rodyti, kad pasitikėjimo yra verti“, – Ispanijos žiniasklaidai sakė Š. Jasikevičius.

Didžioji dalis pagrindinės „Barcelonos“ komandos krepšininkų į treniruočių stovyklą atvyks po savaitės, rugpjūčio 15-ąją. Rugpjūčio 23-30 dienomis katalonai persikels treniruotis į Andorą.

Savaitės išvyka į Andorą – Š. Jasikevičiaus sugrąžinta ikisezoninė „Barcelonos“ tradicija, kuri buvo nutrūkusi pastaruosius dvejus metus, kuomet klubą treniravo serbas Svetislavas Pešičius.

Andoroje katalonai sužais ir ikisezoninius mačus. Š. Jasikevičius prie komandos vairo debiutuos rugpjūčio 26-ąją įvyksiančiose rungtynėse su vietos „Morabanc“ krepšininkais.

Rugpjūčio 30-ąją „Barcelonos“ Andoroje laukia dar vienas draugiškas išbandymas – susitikimas su Badalonos „Joventut“ ekipa, į kurią šią vasarą perėjo buvę „Barcos“ atstovai Pau Ribas ir Ante Tomičius.

Pirmuosius blynus oficialiose rungtynėse Š. Jasikevičius keps rugsėjo 4-6 dienomis, kai vyks Katalonijos taurės turnyras. Jo pusfinalyje laukia Manresos „Baxi“ išbandymas.

Rugsėjo 12-13 dienomis „Barca“ viešės Tenerifėje, kur vyks Ispanijos supertaurės varžybos. Jų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus kariauna susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“.

Sezoną Eurolygoje katalonai pradės spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)