Stovykla finišuos krepšininkių tarpusavio rungtynėms bei dvikova su Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų rinktine.

„Visos supranta, kad yra labai svarbu atkurti tarpusavio ryšius. Visą laiką vasarą rinktinė susirinkdavo ir džiugu, kad karantinas priblėso ir mes galime kartu sportuoti. Manau, visos džiaugiasi ir atvažiavo gerai padirbėti.

Treniruosimės dviem grupėmis po 10 krepšininkių. Rotuosime ir jaunimą priskirsime prie vyresnių, vėliau bus patogu surengti rungtynes tarpusavyje, turėsime pakankamai krepšininkių. 30 proc. darbo skirsime fiziniam pasirengimui, o 70 proc. – darbui salėje su krepšinio kamuoliu. Karantino metu visos sportavo, atliko prevencinius pratimus, o dabar visos yra išsiilgusios salės. Nori kamuolio, azarto, todėl tikimės užsidaryti salėje ir gerai padirbėti“, – sakė M. Šernius.

Komandine dvasia ir darbu džiaugėsi rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė, kuri taip pat gyrė idėją į rinktinės stovyklą pakviesti daug jaunų krepšininkių.

„Individualus darbas yra viena, jis yra gerai ir jo tikrai reikia, bet tam turėjome tikrai daug laiko. Sezonai pasibaigė anksti, visos pasiilgome komandinio darbo. Dirbant grupėje kiekvienai norisi labiau pasitempti, visiškai kitas darbas. Aš visą laiką esu už tai, kad būtų kuo daugiau jaunimo ir dabar ta situacija nėra pati geriausia, pas mus trūksta žaidėjų.

Dabar yra pats tas laikas, kai galima jas išsibandyti. Tiek joms tai puiki proga, tiek treneriams pasižiūrėti, apšilti kojas ir kai ateis rimtos kovos, kad nebūtų taip baisu“, – sakė vidurio puolėja.

Moterų rinktinėje jau debiutavusi Justė Jocytė neslėpė džiaugsmo, jog šį kartą rinktinės sudėtyje daugiau jos amžiaus krepšininkių, todėl ir ji pati jaučiasi žymiai užtikrinčiau.

„Jausmas superinis. Smagu, kad šį kartą yra daug jaunimo įtraukta. Ir man geriau, nes prieš tai buvau jauniausia, smagu, kad prisijungia ir daugiau mano amžiaus krepšininkių ir kartu galime sportuoti. Karantio metu buvo poilsio, gal šiek tiek per daug sau leidau, bet jau kibau į darbus ir dabar dar rimčiau reikės užsiimti treniruotėmis“, – sakė J. Jocytė, kuri rugpjūčio viduryje išvyksta į Prancūziją.

Rinktinė treniruosis Druskininkų sporto centro salėje, o tarpusavyje jėgas išmėgins rugpjūčio 7 dieną. Rungtynės su jaunučių vaikinų rinktine vyks rugpjūčio 8 dieną, 19 valandą.

M. Šernius taip pat pabrėžė, jog labai laukia ir kviečia merginų krepšinio trenerius atvykti į komandos treniruotes.

„Kviečiu visus trenerius į stovyklą, galėsime bendrauti, diskutuoti, pareikšti savo nuomonę“, – pridūrė M. Šernius.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidačių sąrašas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)