D. Gailius buvo pagrindinis „Neptūno“ vedlys. Lietuvos rinktinėje anksčiau žaidęs ir 2015 metais Europos vicečempionu tapęs krepšininkas praėjusiame Čempionų lygos sezone rinko 16,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jo statistika buvo kiek kuklesnė: 12,3 taško, po 2 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus.

Nors turėjo sutartį dar metams, kitą sezoną gimtajame mieste D. Gailius neberungtyniaus.

Šis sprendimas naudingas tikrai nebuvo, bet privalu jį suprasti. Pandemija paveikė visus klubus, ir kiekvienas ją sprendžia savaip. „Neptūnas“ nutarė šį sezoną pataupyti vardan ateities rezultatų, ir aš jų sprendimą suprantu bei gerbiu.
Deividas Gailius

Tačiau ar Italijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje bei Turkijoje praeityje žaidęs puolėjas galės vėl išvykti į užsienį?

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) interneto svetainėje D. Gailiaus pavardė vis dar įtraukta tarp žaidėjų, kuriems galioja sankcijos.

Tokių priemonių FIBA ėmėsi lietuviui nevykdant Tarptautinio krepšinio arbitražo teismo (BAT) sprendimo, kuriuo buvusiam D. Gailiaus agentui, vienam „You First Sports“ agentūros vadovų iš Ispanijos Guillermo Bermejo buvo priteista beveik 30 tūkst. eurų, įskaitant teismo išlaidas.

„Tai jau senos naujienos. FIBA sankcija – praeityje. Tai įtakos mano sprendimui nedarys“, – paklaustas, ar tarptautinio perėjimo draudimas netaps kliuviniu ieškant naujo klubo, tikino D. Gailius.

Delfi žiniomis, žaidėjas nusprendė dar kartą pakeisti agentą ir tikisi susitarti su G. Bermejo.

Apie nutrauktą sutartį su „Neptūnu“, pusantro sezono rungtyniaujant gimtinėje bei rizikingą LKL žaidėjų nuotykį trijulių krepšinyje D. Gailius kalbėjo interviu Delfi.

– Kaip leidžiate laiką po to, kai krepšinio sezonas kovą buvo nutrauktas?

– Sportuoju – žaidžiu krepšinį, dirbu su fizinio parengimo treneriu. Trumpai tariant, leidžiu laiką aktyviai.

– Daugelis LKL žaidėjų liepą nusprendė išbandyti jėgas „Hoptrans 3x3“ turnyruose. Ką manote apie tokį formatą, kodėl pats neįsitraukėte?

– Stebėjau šiuos turnyrus. Pats nepanorau ir nė nemąsčiau juose dalyvauti dėl didelio kontakto ir baimės patirti traumą. Naujas formatas, teisėjai dar nežino, kaip situacijas vertinti, taigi, ir kontakto labai daug.

– Kaip vertinate savo sezonus Klaipėdoje?

– Vertinu gerai. Praėjusį sezoną kiek apmaudu dėl Čempionų lygos – būtume iškovoję viena pergale daugiau, būtume patekę į atkrintamąsias varžybas. LKL irgi laikėmės gerai, turėjome laiko pasiruošti, galėjome neblogai pakovoti, tačiau yra kaip yra, ir nieko jau nepadarysi.

– Kaip vyko derybos su „Neptūnu“ dėl sutarties nutraukimo?

– Na, šis sprendimas naudingas tikrai nebuvo, bet privalu jį suprasti. Pandemija paveikė visus klubus, ir kiekvienas ją sprendžia savaip. „Neptūnas“ nutarė šį sezoną pataupyti vardan ateities rezultatų, ir aš jų sprendimą suprantu bei gerbiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)