Pirmenybių startas numatytas po dviejų mėnesių – rugsėjo 20-ąją.

Garbė atidaryti naująjį sezoną patikėta Rimo Kurtinaičio auklėtiniams, kurie namuose priims kitus Eurolygos turtuolius – Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus.

Rimtas iššūkis laukia ir Kazio Maksvyčio treniruojamo Permės „Parma“ klubo, kuris startuos rugsėjo 26 d. viešnage pas septyniskart iš eilės šalies čempioną Maskvos CSKA.

Tuo metu kitas lietuviškas kolektyvas – Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu ir Mindaugu Kuzminsku – iš pradinės stotelės pajudės su Talino „Kalev“.

„Mes pradėsime nuo karšto mačo tarp „Chimki“ ir „Zenit“. Šių klubų priešprieša jau tapo tikra VTB lygos klasika. Visi pamena jų tarpusavio susirėmimą atkrintamosiose varžybose. Esu įsitikinusi, kad šios komandos pradžiugins mus ir šį kartą“, – teigia lygos direktorė Ilona Korstin.

Ji pridūrė, kad čempionato kalendoriuje numatyti langai Rusijos rinktinės rungtynėms lapkritį ir vasarį, o „Visų žvaigždžių diena“ suplanuota vasario 14-ąją Maskvoje.

Iš 13 komandų į atkrintamąsias prasiverš 8-ios. Visos serijos, įskaitant ir finalą, vyks iki trijų pergalių pagal formatą 2-2-1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)