2018-aisiais iš Vokietijos į Kauną persikėlęs amerikietis dar lapkričio mėnesio pabaigoje pratęsė sutartį su „Žalgiriu“ iki 2021-ųjų vasaros.

„Žalgiris“ – neįtikėtinas klubas, turintis ypač tvirtas vertybes. Tai – vienas didžiausių klubų Europoje. Esu daugiau nei laimingas galėdamas žaisti Kaune. Čia žaidėjai gerbiami, gerbiama bendruomenė, organizacija. Kitas dalykas – aistra krepšiniui. To su niekuo nepalyginsi visoje Europoje ir tuo mėgaujuosi“, – tada kalbėjo žalgirietis.

Debiutiniame savo sezone Eurolygoje T. Walkupas per 17 minučių rinkdavo po 5,2 taško, po 2,6 atkovoto kamuolio ir po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, o Lietuvoje ne tik tapo čempionu, bet ir pačių žaidėjų buvo pripažintas geriausiai besiginančiu varžovu lygoje.

Dar produktyviau žalgirietis žaidė antrąjį sezoną. Kiekvienose Eurolygos rungtynėse aikštėje jis praleido po beveik 26 minutes ir per jas pelnė po 9,6, atkovojo po 3,6 kamuolio ir atliko net po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Beje, baigiantis 2019-iesiems T. Walkupas Eurolygoje užfiksavo savo rezultatyvių perdavimų rekordą. Susitikime su Miuncheno „Bayern“ klubu gynėjas atliko net 11 rezultatyvių perdavimų.

Prieš persikeldamas į Kauną T. Walkupas atstovavo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandai iš Vokietijos.

Kitą sezoną „Žalgiryje“ tikrai žais ir Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Nigelas Hayesas, o komandą jau papildė Tomas Dimša, Steve'as Vasturia, Marekas Blaževičius, Joffrey Lauvergne bei Augustine'as Rubitas.

Šarūnui Jasikevičiui persikėlus į Barseloną, Lietuvos čempionus nuo kito sezono treniruos austras Martinas Schilleris, paskutinius sezonus dirbęs NBA G lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)