A. Zagklis Palangoje užsuko iš arti pasižiūrėti per FIBA interneto platformą transliuojamo „Hoptrans 3x3“ turnyro kovų.

Šias varžybas, kurias kartu su LKF ir Lietuvos krepšinio lyga (LKL) organizuoja Rolando Skaisgirio vadovaujama 3x3 Krepšinio asociacija, 40-metis graikas laiko geru pavyzdžiu, kaip galima prisitaikyti prie koronaviruso diktuojamų sąlygų ir užpildyti sporto vakuumą.

„Tai yra labai geras federacijos, lygos ir privačios iniciatyvos bendradarbiavimo pavyzdys. Tikiuosi, kad nuo šiol ir kiti Lietuvos miestai geis surengti daugiau panašių turnyrų“, – sakė ketvirtadienį trumpą spaudos konferenciją Palangoje surengęs FIBA vadovas.

Jis teigė pirmą kartą lankantis nacionalinę federaciją po to, kai Europoje buvo atšaukti kelionių apribojimai. Ketvirtadienį vakare A. Zagklis dar ketina užsukti į Palangoje treniruočių stovyklą surengusios Lietuvos vyrų rinktinės treniruotę.

„Tradicinis krepšinis ir 3x3 yra ta pati sporto šaka, tik skirtingos disciplinos. Esu laimingas, kad tokia tradicinio krepšinio šalis kaip Lietuva kasmet atranda daugiau grožio tame, ką mes laikome geriausiu miesto sportu.

Dabar esame labai arti jūros, matėme 3x3 arenų prie garsiausių miestų monumentų ir panašiose vietose. Manau, šį turnyrą padėjusi surengti sinergija tarp įvairių krepšinio veikėjų yra pirmas žingsnis ir demonstracija to, kaip ši disciplina populiarėja. Tokijuje bus mūsų šlovės momentas, kurio nekantriai laukiame“, – dėstė A. Zagklis, turėdamas omenyje į 2021 metus nukeltose Tokijo žaidynėse įvyksiantį 3x3 krepšinio olimpinį debiutą.

A. Zagklio kalba Lietuvos rinktinės treniruotėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)