Pokalbio metu D. Kairys atviravo, jog nors ir pagal jau pasirašytų žaidėjų kiekį „Rytas“ atsilieka nuo kitų Betsafe-LKL klubų, komandos vadovybė neforsuoja įvykių ir atidžiai atsirinkinėja artėjančio sezono sudėties detales. Jo teigimu, iki sezono starto yra likę kiek daugiau nei du mėnesiai, tad laiko atrasti tinkamiausius variantus yra į valias.

„Su Rolandu Jaručiu ties komandos komplektacija dirbame labai glaudžiai, kasdien bendraujame su žaidėjais bei jų agentais, dalinamės informacija. Kaip žinia, pirma norime susitarti su lietuviais, o po to ateis laikas ir užsieniečiams.“, – neslepia jis.

Treneris atskleidė, jog pagrindiniais taikiniais išlieka aukštaūgiai M. Echodas ir E. Kairys, tačiau pasiūlymus „Ryto“ komanda yra pateikus ir kitiems stipriausiose Europos lygose spindintiems lietuviams.

„Kalbant apie Gytį Radzevičių, tai yra labai įdomus žaidėjas ir labai realu, jog kitą sezoną jį pamatysime su „Ryto“ marškinėliais. Taip pat esame pateikę pasiūlymą ir Sauliui Kulviečiui, o tikimybė, jog šie žaidėjai prisijungs prie mūsų yra daugiau 50%“, – vilniečių kortas atskleidė D. Kairys.

Paklaustas, ar artėjančiame sezone Vilniaus „Rytas“ dėl sumažėjusio biudžeto ruošiasi būti „lietuviška“ komanda, treneris atskleidė, jog pastiprinimo ieško ir užsienio žaidėjų rinkoje: „Jau dabar žinome, jog vienu iš komandos legionierių turėtų tapti įžaidėjo pozicijoje rungtyniaujantis krepšininkas. Taip pat planuojame pasikviesti dar po vieną legionierių į gynėjų ir priekinės linijos grandis.“, – teigė treneris.

Pokalbio metu konkrečiai buvo paminėtas praėjusį sezoną Lenkijoje praleidęs 24-erių metų amerikietis Isaiah Briscoe, kurį D. Kairys 2017-2018 metų sezone treniravo Talino „Kalev“ komandoje. Jo kandidatūros Vilniaus komandos treneris neatmetė, tačiau akcentavo, jog dabar svarbiau užkamšyti spragas sunkiojo krašto bei centro puolėjų pozicijose.

Kalbėdamas apie naujausius komandos pirkinius Roką Gustį ir Luką Ulecką, D. Kairys išskyrė abiejų krepšininkų potencialą.

„Pasirašytą sutartį su Roku vertinu labai teigiamai. Manau, kad, siekiant rebuildinti komandą, reikia pasikviesti jaunų, talentingų krepšininkų, energingų kovotojų, o Rokas atitinka visas šias savybes.

Kalbant apie Luką – jei nemanyčiau, kad jis turi potencialo būti aukšto lygio krepšininku, tikriausiai, kad, „Žalgiriui“ jį paleidus, Luko nebūtume pasikvietę ir mes. Man pačiam teko man jį pačiupinėti jaunimo rinktinėje, žinau, kokio įdomaus charakterio jis yra, kokių įdomių žaidimo bruožų jis turi, tad, manau, kad tikrai mes dar pamatysime nemažai gero iš jo. Tiek „Ryte“, tiek Lietuvoje ar Lietuvos rinktinėje“ – pagyrų savo auklėtiniams negailėjo D. Kairys.

Tinklalaidės metu V. Čeponis prisiminė D. Kairio pasiekimus su Talino „Kalev“ klubu. Laidos vedėjas pastebėjo, jog net ir su mažiausiu biudžetu lygoje, D. Kairio komandai pavyko mesti rimtą iššūkį stipriausioms lygos komandoms.

Pasak dabar jau Vilniaus „Ryto“ trenerio, pagrindinė to priežastis – gerai sukomplektuota komanda: „Mums pavyko susikomplektuoti taip, kad mes ne tik nenusileidome, bet ir lenkėme kitas komandas atletiškumu. Visa kita jau trenerio darbas – kaip susistygavome, kaip supratome vienas kitą, kokiu „dažniu“ mes vienas kitą girdime ir kviečiame. Bet svarbiausia yra komplektacija.“ – raktą į pergales atskleidė jis.

Daugiau D. Kairio ir V. Čeponio minčių apie svarbiausias naujų žaidėjų savybes, M. Blaževič pasirinkimą bei darbą su G. Popovich – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)